Do útrob školy mohou uchazeči nahlédnout v době od 12 do 17 hodin. Prohlédnou si všechny učebny včetně dvou nově zrekonstruovaných pater.

„Vystaveny budou moderní pomůcky, které využíváme během teoretických, ale i praktických hodin. Uchazeči se podívají také do učeben, které simulují nemocniční pokoje nebo pracovny sester. Na otázky ohledně studia a praxe ve zdravotnických zařízeních jim odpoví pedagogové, přítomni budou ale i naši studenti,“ přiblížila zástupkyně ředitele školy Alžběta Panáková. Dotazy zodpoví i hlavní sestra přerovské nemocnice Bronislava Budinová.

Vyšší odborná škola zdravotnická v Přerově nabízí obor diplomovaná všeobecná sestra, který je možné absolvovat v denní nebo kombinované formě.

Velikonoční výzdoba - kraslicovník na Masarykově náměstí 2022.
Atmosféru svátků jara v Přerově navodí kraslicovník i Velikonoční salon

Pro školní rok 2023/2024 hodlá přerovská „zdravka“ přijmout 20 studentů v denní a až 25 v kombinované formě. Studenti v denní formě studují tři roky, v kombinované pak tři a půl roku.

Studentům oboru diplomovaná všeobecná sestra nabízí společnost Agel stipendijní program. Mohou jej čerpat jak studenti denní, tak kombinované formy. Program nabízí nejen výhodné podmínky, ale hlavně garanci zaměstnání po skončení školy.

„Naši přerovskou pobočku aktuálně navštěvuje více než šest desítek studentů. Zájemci mohou podávat své přihlášky až do 31. května. Se všemi uchazeči, kteří splní podmínky, se setkáme během přijímacího řízení na konci června,“ doplnila Alžběta Panáková.

Domov seniorů v Radkově Lhotě. Ilustrační foto.
Sociální služby v Přerově od dubna podraží, část nákladů ponese město

Otevření Vyšší odborné školy zdravotnické v Přerově v roce 2021 bylo reakcí na dlouhodobý nedostatek zdravotnického středního personálu v Česku, který chtěl zřizovatel aktivně řešit. Záměr podpořilo nejen vedení města Přerova, ale pomohl i Olomoucký kraj a zdejší arcibiskupství.

Vyšší odborná škola zdravotnická v Přerově je prvním vzdělávacím pracovištěm svého typu v Olomouckém kraji. Na pobočkách v Ostravě, Českém Těšíně a Přerově studuje více než 630 žáků.