Mikulášská show patří mezi ty akce, které pokaždé zaplní celé přerovské náměstí. Návštěvníci všech věkových kategorií nadšeně aplaudují zpoza zátarasu, šťastlivci obléhají dominantní kašnu, díky které mají výhled na pódium jako na dlani.

Taneční skupina Duckbeat patří mezi přerovské fenomény, což dokazují i úspěchy na různých soutěžích za hranicemi města. Mikulášské vystoupení pak nabízí ochutnávku toho, čemu se taneční škola věnuje.

A není toho málo – tančily nejmenší děti v kostýmech andílků a čertů, větší pro změnu připomněly známé pohádky Grinch nebo Ledové království. Pomyslnou třešničkou na dortu pak byla parodie na komedii S tebou mě baví svět v podání dospělých i dětí. Hlasité ovace potvrdily, že Duckbeat se opět trefil do vkusu diváků.

Úsměv na rtech ale brzy ztuhl – a to se vstupem pekelných čertů. Temné tóny přivedly na jeviště postavy, které spíše připomínaly skřety z Pána prstenů. Ti, kdo stáli v prvních řadách, možná zalitovali svých dobrých pozic v blízkosti pódia. Děsivě namaskové postavy tahaly děti na pódium, iluze pekla byla téměř dokonalá. Spojení „s čerty nejsou žerty" dostalo v Přerově nový rozměr.

Šok u některých dětí naštěstí brzy opadl s příchodem Mikuláše a andělů. Uvězněné děti osvobodil a všichni slíbili, že už nebudou zlobit a v pokojích si budou uklízet.

Na show dorazily rodiny s dětmi. „Moc se nám letošní stánky na náměstí líbí, hlavně kvůli rukodělným výrobkům. Na Mikuláše jsme přišli hlavně kvůli pětiletému vnukovi," prozradila Vladimíra Nedbalcová. „Musím říct, že zdejší čerti mi přišli trochu brutální, připomínali více smrtku. Čert by měl být trošku přívětivý," zmínila krátce po programu.

Dnešní svět zřejmě potřebuje jiné čerty než známé kudrnáče s rohy a ocasem.