Projekt je jedním z těch, které podpořil řídící výbor ITI Olomoucké aglomerace. Z evropských peněz poputují do Přerova nemalé částky také do oblasti školství – konkrétně na modernizaci učeben. Rekonstrukce jazykových učeben se dočká Základní škola Svisle, ZŠ J. A. Komenského v Předmostí zase může počítat s experimentálními učebnami pro výuku fyziky. Na víceúčelovou venkovní učebnu se mohou těšit žáci ze ZŠ Za mlýnem.

„V rámci ITI Olomoucké aglomerace budou spolufinancovány čtyři přerovské projekty, z toho předpokládané náklady na vybudování cyklostezky v ulici Velká Dlážka jsou 9 milionů korun,“ upřesnil náměstek přerovského primátora Petr Měřínský (ANO).
Nová cyklostezka se začne budovat už letos na podzim a povede od hotelu Strojař směrem k Lipnické ulici v Předmostí.

„Šířka obousměrné cyklostezky je 2,5 metru, jen v místě autobusové zastávky až po budovu, v níž se nachází městská knihovna a poradna pro rodinu, bude zúžena na dva metry,“ upřesnil Zdeněk Dostál z odboru rozvoje přerovského magistrátu.

Výstava o povodních - "Dvacet let poté"
V Pasáži zahájili výstavu připomínající katastrofální povodně

Povrch cyklostezky bude z červené zámkové dlažby a jízdní pruhy mají být vyznačeny šedou barvou. V místech častých přechodů chodců přes cyklistickou stezku se barva změní na červeno šedou.

„Od okružní křižovatky po stávající parkoviště bude oddělen chodník od cyklostezky pásem zeleně. Chodník bude široký tři metry a v rámci sadových úprav se provede také položení travnatého koberce a výsadba keřů,“ doplnil Zdeněk Dostál.

Poslední část cyklostezky se podle něj bude realizovat společně s okružní křižovatkou v Předmostí. „Až na tuto cyklistickou stezku v budoucnu naváže také další v Palackého ulici, bude propojení centra města s Předmostím kompletní a cyklistům se výrazně uleví,“ uzavřel Zdeněk Dostál.

Parkování u marketu v Bayerově ulici? Odteď maximálně hodinu
Parkování u marketu v Bayerově ulici? Maximálně hodinu