„Zlaté umístění je oceněním práce úředníků a politiků, kteří aktivity pro dříve narozené plánují a připravují. A také samotných seniorů, kteří se zapojují, jsou spokojení a stávají se skvělou reklamou pro pohodové stáří,“ zhodnotil náměstek přerovského primátora Petr Kouba (ODS).

Pro dříve narozené se v Přerově koná spousta akcí - velké oblibě se těší třeba Senior symposium se sérií přednášek, besed a kulturních vystoupení. K novinkám, které důchodcům pomáhají, patří i tísňové hodinky či seniorské obálky.

Venkovní bazén Plaveckého areálu v Přerově se v pondělí 31. května otevřel veřejnosti. Možnosti zaplavat si ale využilo jen málo lidí.
Bazén v Přerově otevřel, lidi ale odrazují nařízení

Město připravuje i letos pro penzisty akce, spolufinancované ministerstvem.

„Od června do konce prosince se mohou těšit na společné návštěvy biografu či muzea, čekají je zájezdy, divadelní představení, vzdělávací a zájmové přednášky,“ vyjmenovala vedoucí odboru sociálních věcí a školství přerovského magistrátu Romana Pospíšilová.

Město z dotace podpoří také činnosti, jako je plavání, blahopřání jubilantům či provoz zvýhodněné služby Senior taxi. „Nezapomínáme ani na kluby seniorů v místních částech Přerova, které finančně podpoříme, aby mohly pořádat výlety či přednášky,“ doplnil Petr Kouba.