Co vedlo společnost Skanska k tomu, že začala těžit právě ve Veselíčku, když jsou v okolí další tři kamenolomy - Podhůra, Výkleky a Hrabůvka?
Kámen pro stavbu dálnice D1 Přerov – Lipník nad Bečvou odebíráme ze všech čtyř lomů, využíváme tedy kamenivo i z Podhůry, Výklek a Hrabůvky tak, aby zátěž pro obyvatele v okolí výstavby byla co nejmenší.

Mají mít místní obavy z toho, že kvůli plánovaným odstřelům mohou přijít o vodu ve studních, na které jsou závislí zejména ti, co bydlí v těsné blízkosti lomu?
Není důvodné předpokládat ztrátu vody ve studních, protože těžba bude probíhat nad úrovní hladiny vody ve studních a nedojde proto k ohrožení vodních zdrojů vlivem plánované těžby. To konstatovala i kontrola České inspekce životního prostředí z července minulého roku. Nicméně na základě žádosti starosty obce Veselíčko Skanska provedla před zahájením prací měření hladiny vod ve studních, které byly obcí Veselíčko doporučeny, a monitoring bude probíhat i dále.

Pokud budete v těžbě pokračovat, jak zamezíte zvýšenému hluku a prašnosti v obci?
Splňujeme všechny normy a máme potřebná povolení. Výroba drceného kameniva je prováděna moderní mobilní drticí linkou se zkrápěcím zařízením k minimalizování prašnosti a linka je umístěna tak, aby byl její provoz odstíněn terénem. Silnici z lomu budeme čistit a zkrápět a také jsme proškolili všechny řidiče, aby projížděli obcemi ohleduplně.

Kde skončí kámen z Veselíčka?
Kámen z lomu Veselíčko použijeme právě na stavbě dálnice D1, úseku Přerov – Lipník nad Bečvou.

Do lomu ve Veselíčku se nastěhovala technika. Firma Skanska chce odtud vytěžit 100 tisíc tun kamene
Lom ve Veselíčku obsadili těžaři, brzy začnou odstřely
Do lomu ve Veselíčku se nastěhovala technika. Firma Skanska chce odtud vytěžit 100 tisíc tun kamene
Kamenolom ve Veselíčku opět ožil. Co na to místní?
Policisté z Obvodního oddělení policie Přerov 1 Milan Fajkus (na snímku vlevo) a Petr Okáč zachránili život mladíkovi, který se topil v řece Bečvě.
Drama v ledové Bečvě: Příště bych si vyzul boty, říká zachránce mladíka
S originálním nápadem přišly přerovská fotografka Iveta Juchelková a grafička Lucie Mazáčová. Nafotily sadu snímků pejsků z místního útulku a jejich fotografie vyvěsily na plotě tak, aby si jich lidé ve městě všimli. Cílem je upozornit na to, že někteří p
Chtějí pomoci psům z útulku. Jejich fotky zavěsily v Přerově na plot