„Region zasáhne studená fronta, která s sebou přinese srážky. Na prochladlém povrchu bude voda namrzat a vytvářet ledovku,“ varoval Eduard Jarcovják.

Na střední Moravě má dešti předcházet sněžení. Mokrá a uježděná vrstva bílých vloček bude nebezpečně klouzat.

V průběhu dne se v Česku od západu oteplí a led začne pozvolna odtávat.

„Nejdéle to bude klouzat v Olomouckém a Zlínském kraji, kde se teplota povrchu dostane nad nulu až v průběhu pozdějších odpoledních hodin,“ doplnil meteorolog Jarcovják.

Limetall
Kam o víkendu? Na vánoční dílničku, hity Kabátů i Limetall

Kromě přeháněk předpověď na sobotu hlásí oblačnou až zataženou oblohu a nárazový vítr o rychlosti 15 metrů za sekundu, na horách i 20 metrů. Teploty se mají pohybovat mezi 4 a 7 stupni Celsia, v horských polohách klesnou stupeň pod bod mrazu.

V neděli region zasáhnou ojedinělé přeháňky, v nadmořské výšce nad 1 000 metrů sněhové. Bude polojasno až oblačno, dešťových mraků k večeru přibude. Rtuť teploměru dosáhne 5 až 9 stupňů, stejně jako v sobotu má foukat minimálně do úterý.

Začátkem příštího týdne se sněhové přeháňky vrátí do nižších poloh. V pondělí může sněžit od 800, v úterý už od 400 metrů nad mořem. A ochladí se. Z pondělních 4 až 8 stupňů na úterních 1 až 5 stupňů Celsia. Sluníčka počátek druhého prosincového týdne příliš nenabídne. 

Ilustrační foto
U Lidlu v Přerově srazili chlapce na kole. Neviděli jste to?