Kromě turistů či sportovců byli v terénu často k vidění také policisté dohlížející na dodržování platných vládních nařízení. Ve Zlínském kraji ale na výraznější porušení restrikcí nenarazili. Deníku to v neděli odpoledne potvrdila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Lyžařské areály v zemi jsou z nařízení vlády kvůli šíření koronaviru uzavřené už od 27. prosince loňského roku. Až na výjimky nesmí být v provozu ani hotely, penziony a další služby. Zatím poslední zpřísnění vešlo v platnost v noci na sobotu a přineslo další omezení ubytovacích služeb. I na to se policisté o víkendu zaměřili.

„Žádná porušení těchto zákazů jsme nezaznamenali,“ uvedla Kozumplíková.

Areál Valašská dědina ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm; 30. ledna 2021
Osiřelý skanzen pod sněhem. Podívejte se

Podle jejích slov však policisté udělili několik pokut jedincům, kteří se provinili například proti zákazu vycházení po 21. hodině. Prověřovali také dvě oznámení o údajně otevřených hospodách.

„Jedna taková měla být ve Zlíně, druhá na Vsetínsku. Ani v jednom případě se však pravdivost oznámení nepotvrdila,“ sdělila policejní mluvčí.

V hotelech Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích o víkendu návštěvu policistů nezaznamenali. Podle mluvčí Martiny Žáčkové však resort nenabízel ubytování ani v minulých dnech pro potřeby lidí například na služebních cestách. Takže od soboty platné vládní nařízení se zde nijak nově neprojevilo.

Turisté si cestu do Velkých Karlovic ve větší míře našli v neděli.

„Zasvítilo slunce a to se projevilo o třetinu vyšší návštěvností. Otevřeli jsme navíc další výdejní okénko přímo u běžkařské stopy, aby se počty rozmělnily a netvořily se fronty,“ přiblížila Martina Žáčková.

Zájem byl také o snowtubingové dráhy na sjezdovce u hotelu Horal a na sjezdovce Razula. I tady se však dařilo udržet provoz plynulý bez front.