Minimálně do začátku nového týdne bude v Olomouckém kraji většinou pod mrakem, s občasným deštěm a stoupajícími teplotami, které se o Vánocích přiblíží až k deseti stupňům nad nulou. 

Ve čtvrtek má být oblačno až zataženo, odpoledne se od západu čeká na většině území déšť, místy i mrznoucí. Ve středních polohách místy mrznoucí mlhy. Nejvyšší teploty i teploty na horách -1 až +3 °C, na Javornicku až 7 °C. 

Pršet bude zřejmě i v noci na pátek, srážky mohou ojediněle namrzat.

"I v pátek čekáme v Olomouckém kraji převážně zataženo, na většině území, přechodně místy s deštěm, ráno ojediněle i mrznoucím. Ojediněle mlhy. Nejvyšší teploty i teploty na horách 1 až 5 °C, na Javornicku až 9 °C," předpověděla Marie Glofáková z Českého hydrometeorologického ústavu.

Eliška Nováková
Eliška Nováková: Pořád čekáme, že taťka zase přijde domů...

Také Štědrý den pravděpodobně začne se zataženou oblohou a deštěm. Postupně by se oblačnost mohla protrhávat a déšť se změní v místní přeháňky. Mrznout by nemělo ani nad ránem a nejvyšší štědrodenní teploty se čekají mezi 5 až 9 °C. 

V neděli, na Boží hod, by už mohlo být přechodně i polojasno, ojediněle se slabým deštěm nebo mrholením. Nejvyšší teploty v neděli 2 až 6 °C, ojediněle až 9 °C. 

Podobně by mělo být i v pondělí na Štěpána, kdy se nejvyšší teploty mohou pohybovat opět až kolem 10°C.

Výhled na zbytek příštího týdne (do Silvestra) zatím předpovídá další ubývaní oblačnosti, s nočními teplotami mírně pod nulou a denními kolem + 7°C.