Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pizzař Petr Čéč: "Italská" je jednoduchá, aby vynikly jednotlivé chutě

Přerov /ROZHOVOR/ – Do soutěže Pizza-Cup se třicetiletý Petr Čéč z Přerova hlásil již třikrát. Tento rok však postoupil do jejího finále, kde získal cenné třetí místo. Pro Přerovský a hranický deník poskytl tento vyučený kuchař, který se řadu let specializuje na pečení pizzy, rozhovor.

9.10.2012
SDÍLEJ:

Petr Čéč, držitel třetího místa v soutěž Pizza-cup 2012Foto: Roman Souček /Archiv soutěže Pizza-Cup

Jak dlouho se věnujete pizze?

Po vyučení jsem začal dělat v jedné přerovské restauraci, kde jsem začal pracovat jako kuchař. Poté mi šéf nabídl, jestli bych nechtěl dělat pizzu. Jelikož jsme tu měli člověka, který se tomuto italskému pokrmu věnoval delší dobu a měl velké zkušenosti ze zahraničí, tak jsem to zkusil. Práce a ta show kolem pizzy se mi začala líbit. Teď už peču devátým rokem.

Jakých soutěží v pečení pizzy jste se za ta léta zúčastnil?Petr Čéč, držitel třetího místa v soutěž Pizza-cup 2012

V roce 2006 jsem se zúčastnil Mistrovství České republiky v pizza freestyle v Ostravě, kde jsem se umístil na druhém místě. Tehdy tyto soutěže ale nebyly tak známé. Poté jsem zjistil, že se v Praze pořádá Mistrovství České republiky v přípravě italské pizzy, takzvaný Pizza-Cup. O ten je velký zájem, takže jsem se na něj dostal až v tomto roce.

Jak probíhá přihlášení?

Ze soutěže vysílají anonymní kontroly, které hodnotí kvalitu pizzy jednotlivých přihlášených. Poté se ozvou mailem, zda postupujete do finále. Letos prý vybírali s téměř stovky zájemců, z kterých se do finále dostalo deset.

Finále soutěže se odehrálo 22. září v Praze. Co se na něm dělo?

Každý účastník měl na výrobu pizzy patnáct minut. Za tento limit musel stihnout vyrobit čtyři pizzy. Dvě povinné pro všechny byly margherity, pro které jsou základní suroviny sýr mozzarella, rajčatový základ a bazalka. A pak každý upekl dvě vlastní. Známý mi doporučil jeden italský recept na pizzu s artyčokem nazvanou con carciofo. Na těsto se dá mozzarella a artyčok a nechá se to péct. Poté se to ozdobí rukolou, parmskou šunkou, cherry rajčátky a parmezánem. U pizz poté v soutěži hodnotilo dvanáct porotců chuť, vzhled a její prezentaci.

Jaké pizzy lidem po vašich zkušenostech nejvíce chutnají?

V České republice jsou lidé zvyklí jíst bohatou pizzu, avšak italská pizza je jednoduchá, aby vynikly jednotlivé chutě. U nás v pizzerii si dávají nejčastěji pikantní pizzu s rajčaty, mozzarellou, suchým salámem, anglickou slaninou, klobásou a nivou.

Autor: Tomáš Krejčiřík

9.10.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Volejbalistky Přerova. Ilustrační foto

Sympatický výkon. Zubřice venku sebraly set loňskému medailistovi

Ilustrační foto.
AUTOMIX.CZ
3

Absurdní šikana? Český řidič platil pokutu za překročení rychlosti o 1 km/h

Chodec neměl v mlze reflexní prvky, srazilo ho auto

Čtyřiapadesátiletého muže, který se procházel ve čtvrtek kolem půl desáté večer po silnici mezi Želatovicemi a Přerovem, srazilo auto.

Výlov v Tovačově je tady! Hradecký rybník zve na rybí dobroty i atrakce

Ochutnávky rybích specialit, atrakce pro děti a především prodej živých ryb. Nejen na to se mohou těšit ti, kteří dorazí v sobotu 21. a neděli 22. října na tradiční výlov Hradeckého rybníku v Tovačově.

4. kolo soutěže O nejkrásnější svatební pár Deníku pro rok 2017

Prsten za 15 tisíc korun od zlatnického mistra Zbyňka Zimčíka z ateliéru Filip v Uherském Hradišti a dva krásné romantické pobyty v hotelech Starý zámek Napajedla a Spa hotel Lanterna. Právě o tyto atraktivní ceny se hraje v dalším ročníku oblíbené soutěže Svatební pár Deníku.

V Hranicích se představily nové elektrobusy. Podívejte se

Představení nových elektrobusů, které mají městu Hranice zajistit čistší ovzduší a ekologičtější dopravu, proběhlo na Masarykově náměstí ve čtvrtek 19. října. Mimo představení nových vozidel byly k vidění i elektrická auta nebo starý autobus.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení