„Rozhodli jsme se celou akci přesunout z důvodu větší kapacity areálu a také lepšího zázemí. Náměstí totiž pivním slavnostem moc nesvědčilo," vysvětlil hlavní organizátor slavností Jaroslav Urbanec. Výstaviště otevře své brány v sobotu 18. května od desíti hodin dopoledne a program potrvá až do půlnoci.

Přes 40 druhů piv

Milovníci pěnivého moku budou moci ochutnat více než čtyři desítky druhů piv.

„Představí se nejen zahraniční výrobci, ale své stánky zde budou mít i menší rodinné pivovary z Přerovska," upřesnil Jaroslav Urbanec.

O zpestření programu a dobrou zábavu se postarají týmy amatérských kuchařů, které budou v areálu výstaviště vařit kotlíkové guláše.

„Zatím se nám přihlásilo asi třicet účastníků a jde nám především o recesi a zajištění občerstvení pro návštěvníky," podotkl.

Penzistor i Argema

Celé odpoledne se budou na podiu střídat hudební skupiny. Sérii vystoupení odstartuje v půl jedné po obědě přerovská kapela Ginger, po ní zahraje ve dvě skupina D. U. B. a v 15 30 následuje oblíbený band Penzistor.

Hlavní hvězdou programu je v 17 hodin populární slovenská skupina No Name.

„Po nich nastoupí ve 20 hodin Phil Collins Revival a celý večer uzavře ve 21:30 legendární Argema," řekl.

Loňské vystoupení hlavní hvězdy Přerovských pivních slavností – zpěváka Tomáše Kluse – si přišly na náměstí T. G. Masaryka poslechnout stovky lidí.