Jaké bude album, které právě chystáš? Podle výčtu skvělých muzikantů se dá tušit, že se mají posluchači na co těšit…
Nové 2CD jsme začali natáčet už o prázdninách a bude na něm neuvěřitelných dvacet šest skladeb. Kapela je složená ze špičkových muzikantů a kamarádů – producentem je baskytarista skupiny Buty Petr Vavřík, ale zahrají si na něm i další členové této skupiny – Milan Nytra a Milan Straka. K dalším hostům patří Rudy Horvát, Petr Stojan nebo Tomáš Hambálek. Na prvním CD se objeví Pavel Novák jako autor, na druhém zazní léty ověřené hity a písničky v nových aranžích. Samozřejmě, že na něm nebudou chybět tátovy věci, zkrátka to nejlepší, co se kdy pod značkou „Pavel Novák" udělalo. Nové CD by mělo být hotové do konce listopadu a už ho mám i nazpívané. Jen bych si chtěl ještě jednou přezpívat písničku Morava. Není to úplně stoprocentní a u této písničky bych si chtěl být stoprocentně jistý.

Kde se uskuteční jeho křest?
Chtěl bych ho pokřtít na Štědrý den, a to na tradičním koncertě na náměstí T. G. Masaryka. Předpokládám, že tam bude i stánek, kde si ho budou moci lidé koupit – třeba jako vánoční dárek na poslední chvíli.

Zpěvák Pavel NovákU „štědrodenního koncertu", jak jsi ho sám kdysi nazval, se zastavím. Stejně jako loni se i letos objevily spekulace, že se něco zadrhlo a koncert nebude. Jaká je tedy realita?
V Přerově to zase začalo trochu vřít a spousta lidí se mě ptá, jestli koncert bude, nebo ne. Slýchám nejrůznější fámy, že se s radnicí nemůžu domluvit, a proč. Chtěl bych tomu tedy učinit přítrž – nechtěl bych nic vysvětlovat, ani nic dementovat. Chci jen říci, že vánoční koncert letos 24. prosince o půl jedenácté dopoledne jako vždy, už pošestnácté, bude. Chtěl bych, aby byl zase něčím zajímavý, ale vycházím z toho, co tu bylo vždycky. Tu hodinu a půl si s Přerováky opravdu užiji. Nebýt totiž Přerováků, tak už by tento koncert dávno zanikl. Nějak mi to ale pořád nedá, protože lidé, kteří mě potkávají, říkají, že by si bez něj Vánoce nedokázali představit. To mě tedy pořád tlačí, abych ho dělal. Ale neříkám, že neuvažuji o změně. Koncert bych chtěl pro Přerov zachovat, ale nevím, jestli to třeba za rok nezkusíme udělat někde jinde a nějak jinak. Protože si myslím, že všechno má svůj čas. Potřebujeme nový impuls, nové prostředí, nové místo i nového partnera. Aby na tom měla zájem i druhá strana. Nějaká jednání už proběhla, ale řekl jsem si, že v letošním roce ještě udělám koncert na náměstí. Více zatím prozrazovat nechci.

Jaké projekty chystáš v nejbližší době?
Máme za sebou úspěšné koncerty v kině Hvězda. Poprvé jsme hráli také pro druhý stupeň, a tak jen doufám, že se rozkřikne, jaké to bylo, protože děcka byly úplně úžasný. Co se týče akustických věcí, čeká mě několik stěžejních projektů, mimo ty dětské. Tím nejbližším je koncert v kulturním stánku Echo v Lipníku nad Bečvou, který se uskuteční 6. listopadu. Chceme na něm navodit atmosféru dialogu s publikem a pojmout vystoupení více komorně. Ještě v listopadu mě čeká jeden velký projekt, na kterém jsem začal spolupracovat s Šancí a dětským hemato-onkologickým oddělením Fakultní nemocnice v Olomouci. Celodenní program s názvem „Vánoce patří dětem" se uskuteční 22. listopadu v hotelu Clarion v Olomouci, a to od 10 do 20 hodin.

Můžeš tuto akci více přiblížit?
Celé to začalo tak, že jsme začali s Filipem (pozn. red.: syn Pavla Nováka a známý fotbalista) jezdit za dětmi na oddělení, uspořádali tam koncert a zajistili jim nějaké vybavení. Tato akce je ale věnována celým rodinám a každý si tam najde něco pro sebe. Od módní přehlídky, přes ukázky líčení a malování na obličej, až po skákací hrad, výrobu adventních věnců a jiné dílničky. Děti se mohou těšit na kouzelníka, klauniádu nebo bubenickou show. Souběžně s tím půjde také internetová dražba zajímavých předmětů, jejíž výtěžek bude věnován klinice. Podařilo se mi třeba do dražby sehnat rukavice gólmana Petra Čecha s podpisem. Budou se tam dražit i kopačky mého syna Filipa s monogramem a vlajkou. Celý výtěžek půjde na děti. S těmi plánuji daleko hlubší spolupráci a mám už i projekt na příští rok. Abych projekt „Vánoce patří dětem" podpořil, přispěji na něj i z prodeje mého nového CD.

Plánuješ také klasický vánoční koncert v Městském domě?
Domácí publikum si může užít předvánoční pohodu v „měšťáku" 26. listopadu. Na koncertě s názvem Krásné svátky se pokusím vykouzlit uvolněnou adventní atmosféru – pozval jsem na něj nejen pěvecký sbor přerovského Gymnázia Jakuba Škody, ale také dětský sbor ZUŠ z Němčic nad Hanou Sedmikrásky. Oba se mnou odzpívaly skvělé koncerty, a tak jsem se rozhodl je spojit na jednom společném vystoupení v Městském domě. Kromě vánočních písniček a koled se mohou posluchači těšit i na poezii.