„Program své návštěvy zahájil Ivo Koblasa besedou, ve které dětem poodhalil svůj životní příběh," uvedla mluvčí nemocnice Radka Miloševská.Ivo Koblasa věnoval dětem v přerovské nemocnici originální cyklistické dresy

Malí pacienti se tak například dozvěděli, že dvaadvacetiletý Ivo trpí již od narození dětskou mozkovou obrnou a epilepsií. Na kole jezdí od tří let a jezdit na něm uměl ještě dříve, než začal sám chodit.

„Svým příběhem chci ukázat, že i když se život někdy jeví jako nepřekonatelně těžký, vždy je tady naděje na zlepšení. Rovněž bych rád děti motivoval ke sportu a ukázal jim, jak je v životě prospěšný a důležitý," přiblížil Ivo Koblasa, pro něhož byla cyklistika původně prostředkem k rehabilitaci.

„Svůj první závod bezkonkurenčně prohrál. Nikdy by nás ani nenapadlo, jakých úspěchů Ivo jednou dosáhne, a to je díky své píli a cílevědomosti," prozradil cyklistův tatínek, který se besedy na dětském oddělení přerovské nemocnice také účastnil.

Sportovec měl pro nemocné děti připraveno velké překvapení – věnoval jím originální cyklistické dresy, ve kterých absolvuje závody, které měl připraveny ve všech velikostech.

Setkání se sportovcem pro nemocné děti zorganizovala Nadace Agel, která sídlí v Prostějově.