„Tradiční show otužilců začíná na Silvestra přesně ve 14 hodin a do řeky Bečvy se ponoří borci v recesistických kostýmech. Ještě předtím je ale čeká slavnostní nástup na břehu řeky Bečvy, a to pod schody poblíž sokolovny,“ řekla mluvčí přerovského magistrátu Lenka Chalupová.

Podobně jako v minulých letech se dá očekávat, že se této akce zúčastní na tři desítky otužilců z různých koutů Moravy a Čech. Show si každoročně nenechají ujít tisíce Přerovanů.

O hodinu později - ve tři odpoledne - mohou Přerované zhlédnout na velkoplošné obrazovce na Masarykově náměstí legendární ruskou pohádku Mrazík. V 18 hodin pak startuje Silvestrovská retro párty.

„Na obrazovce budou záběry ze starých a stále velmi oblíbených televizních Silvestrů, budeme pouštět také videoklipy tanečních písniček. Retro zábava končí v devět hodin večer,“ nastínil Petr Ilgner, který letos v Přerově organizuje vánoční oslavy.

Koncert zpěvačky Anety Langerové v Přerově
Ovace ve stoje! Aneta Langerová vyprodala Městský dům

Ohňostroj s názvem Hvězdné nebe

Rok 2018 přivítá v Přerově ohňostroj, který rozzáří první lednový den od osmnácti hodin oblohu nad řekou Bečvou. Trvat má jedenáct minut a jeho autor - ohněstrůjce Pavel Novák - pro něj vybral příhodný název Hvězdné nebe. Ohňostroj bude rozdělen na tři části, které dostaly názvy Nikdy zpět dolů, Let a Hvězdné nebe.

„Novoroční ohňostroj by měl být odpalován synchronně zhruba z osmi pozic, použijeme s největší pravděpodobností nábřeží u parku s majákem - a pro větší efektivitu i břeh řeky Bečvy. Protože chceme použít i efekty, které nelétají moc vysoko, doporučujeme lidem, aby ohňostroj sledovali pod hradbami, případně z obou mostů,“ řekl Pavel Novák.

Ohňostroj je v režii města, které za pyrotechnickou show zaplatí částku sto tisíc korun. Novoroční program pak bude pokračovat na Masarykově náměstí, kde od půl sedmé večer zahraje Přerovanům k tanci a poslechu legendární kapela Synkopa.

Ilustrační foto
Dětské „smečky“ útočí v ulicích Přerova
Představení soupravy Regiojet na přerovském nádraží v listopadu 2015 před zahájením pravidelného provozu
RegioJet už v Přerově nestaví