Vladimír Puchalský, přerovský primátor

Podle mého názoru bylo jen otázkou času, kdy k takovému brutálnímu útoku ze strany teroristů dojde a do určité míry to definuje bezradnost Evropské unie čelit uprchlické krizi a nastolit řád a pořádek. Domnívám se, že jsou ohroženy základní kulturní a etické hodnoty Evropy. Teroristický útok jednoznačně odsuzuji a předpokládám, že Evropa konečně jako kulturní a právní instituce zaujme k tomuto aktu zásadní postoj.

Pavel Hofírek, farář Římskokatolické církve v Přerově

Je to tragédie, ale bohužel to celé zapadá do série událostí, které jsou v posledních letech v Evropě čím dál častější. Jsem rád, že nejsem politik a nemusím přijímat konkrétní politická rozhodnutí. Situace ale volá po nějaké odpovědi a tvářit se tak, jako dosud, že se nic konkrétního nerozhodne a nevyřeší, nikam nevede. Zdá se, jako by se situace neustále zhoršovala. Destabilizace Evropy se podle mého bezprostředně dotýká i nás. Jsme totiž její součástí.

Jaroslav Schön, historik přerovského Svazu letců

Je to hrůza, se kterou nesouhlasím. Mám dojem, že by se do toho teď měli „obout" všichni mírumilovní lidé. To, co se stalo ve Francii, se může stát kdykoliv a kdekoliv jinde. Docházíme asi do horších dní, protože klid a mír jsou ohroženy. To, co se stalo, je strašné a nelidské a mám strach především o naše děti.

Martin Lebduška, ředitel územního odboru přerovské policie

Situace je vážná a lze souhlasit s představiteli Francie, že jsme ve válce s terorismem. My jako policie plníme v této oblasti určité úkoly a budeme je plnit i nadále. Z lidského hlediska bych chtěl vyjádřit upřímnou soustrast všem pozůstalým.

Eduard Sohlich, ředitel hranické nemocnice

Je to katastrofa, která se neměla stát. Bohužel je to daň za benevolenci zvolených orgánů ve kterémkoliv státě Evropy – teď ve Francii. A také důsledek svobody na nepravém místě. Myslím si, že to, co se stalo, povede k větším represivním opatřením. Nechat otevřené hranice tak, aby se k nám spolu s uprchlíky dostávali i potencionální teroristé a kriminální živly, už nadále nebude možné. Podle mého je velmi pravděpodobné, že mohli do Evropy spolu s uprchlíky proniknout i lidé, napojení na tyto teroristické organizace.