Nejblíže se k otevření blíží komunikace v Lipnické ulici v úseku Přerov – Lýsky, která by se podle plánu měla otevřít už v pondělí 3. srpna.

Ředitelství silnic a dálnic opravilo povrch vozovky jak v úseku dlouhém 2,1 kilometru, tak na křižovatce u podjezdu.

Řidiče v centru města zřejmě potěší zprůjezdnění Bartošovy ulice, která zamotala hlavu hned několika lidem za volantem.

Bartošovou ulicí totiž auta míří na parkoviště u Bečvy nebo také směrem na Velkou Dlážku. V systému jednosměrek tak nejeden řidič musel volit delší cestu – tedy projet na Komenského ulici, a odtud dále pokračovat.

Uzavírka, která probíhá z důvodu opravy plynovodu, skončí rovněž v pondělí 3. srpna.

Dřevohostice už budou asfaltovat

Na dobrou zprávu se můžou těšit řidiči, kteří absolvují trasu ze směru od Bystřice pod Hostýnem – ke konci se totiž chýlí uzavírka Dřevohostic.

„V době od 3. do 10 srpna se bude pokládat nový asfaltový koberec, úsek zůstane neprůjezdný pro veškerou dopravu včetně autobusů," uvedl starosta Dřevohostic Petr Dostál.

V současné době se dodělávají chodníky, usazuje se nová autobusová zastávka. Po 10. srpnu by se cesta měla otevřít, i když s omezením – povolená rychlost bude 30 kilometrů v hodině. Plný provoz bude obnoven během srpna.

Stezka u Bečvy na konci srpna

Pěší a cyklisty v Přerově pak potěší otevření stezky u řeky Bečvy na konci srpna – z důvodu budování nové lávky U Tenisu musí volit trasu kolem tenisových kurtů, případně se proplést kolem zátaras.

Další uzavírky končí až v září. Cesta do Rokytnice by se měla otevřít 7. září a Tovačovská ulice, kde je veden jednosměrný provoz, se pak zprůjezdní v polovině září.

Naopak týdenní uzavírku ještě naposledy čekají Kozlovice. Grymovská ulice teď slouží jako objízdná trasa kvůli uzavřeným Lýskám, řidiči ale dobře ví, že její povrch není ideální. Právě kvůli konečné úpravě povrchu po výstavbě kanalizace řidiči v týdnu od 24. do 30. srpna budou muset zvolit objízdnou trasu. Pak by se měla doprava v Přerově vrátit do zaběhnutých kolejí.