„Na lince 158 jsme přijali oznámení o tom, že nějaký muž rozbíjí výlohu zlatnictví. Hlídka, která vzápětí vyrazila na místo, zjistila, že je výloha rozbitá a chybí část vystaveného zboží," popsala krajská policejní mluvčí Irena Urbánková. Strážci zákona se za zlodějem vydali a o ulici dál dopadli muže, který odpovídal jeho popisu. Nalezli u něj i ukradené hodinky.

Třicetiletý muž z Přerovska skončil u výslechu na služebně.

„Při dopadení měl u sebe deset kusů hodinek. Protože ale při dechové zkoušce nadýchal 2,51 promile, musel být nejprve převezen na záchytku do Olomouce," vylíčila mluvčí. Během následujícího dne se pachatel k činu doznal.

Kriminalisté zjistili, že z výlohy zmizelo celkem sedmnáct kusů hodinek. Deset z nich zloděj policistům dobrovolně odevzdal, po těch dalších ale dál pátrají. Zadržené věci se vrátily zpět do rukou majitele zlatnictví. Celková škoda na odcizených věcech byla vyčíslena na více než 27 tisíc korun, poškozením pak činí bezmála 18 tisíc.

Vyšetřováním vyšlo najevo, že podezřelý byl už v minulosti za obdobné skutky odsouzen a potrestán. Za krádež a poškození cizí věci mu hrozí až dva roky vězení. Případ se bude řešit ve zkráceném přípravném řízení.