„Tato změna se týká pěti vyhrazených míst. Nový systém bude platit na parkovišti u kina Hvězda, v Čechově ulici vedle bývalého armádního domu, u finančního úřadu a na ploše mezi budovami škol u velké pasáže," upřesnil radní a jednatel přerovských technických služeb Václav Zatloukal.

Kromě toho bude pro řidiče vyhrazena i první řada na parkovací ploše u nemocnice – konkrétně naproti pavilonu pro matku a dítě.

Nepříjemnost může potkat nezodpovědné šoféry, kteří nebudou mít za oknem parkovací hodiny, nebo budou na těchto místech stát přes dvě hodiny. Zástupci technických služeb už strážníkům zapůjčili deset botiček, které budou pro tyto účely využívat. Za pevné „obutí" auta může řidič zaplatit až dva tisíce korun.

Parkovací kotouče si můžou zájemci vyzvednout už od června v Městském informačním centru na náměstí T. G. Masaryka, na recepci technických služeb v ulici Na Hrázi a také v některých obchodech v centru. Zdarma je získá prvních šest set motoristů.

„Od července budeme tyto hodiny prodávat za deset až dvacet korun," doplnil Václav Zatloukal.

Parkoviště bude obcházet správce

Řidiče čeká v červenci ještě jedna změna.

„Na placených místech v Přerově, kde jsou pevně namontované parkovací automaty, začne nově působit i správce, jenž bude v pravidelných intervalech parkoviště obcházet. Řidiči tak budou mít možnost zaplatit nejen v automatu, ale i u výběrčího," doplnila Jitka Kočicová z přerovského magistrátu.

V současné době je v centru Přerova pět parkovišť, na kterých řidiči platí deset korun za každou půlhodinu. Největší je na Žerotínově náměstí, další jsou na Masarykově náměstí, na Horním náměstí a v Kratochvílově ulici naproti Přerovanky.

Páté parkoviště u kina Hvězda bude ze seznamu placených míst od 1. července vymazáno a zařadí se k těm, kde můžou motoristé stát s „kotoučem" za sklem.