Stavba v těchto dnech finišuje a do nákupní galerie s řeckým názvem „Theia,“což znamená bohyně, začnou proudit první zákazníci ve čtvrtek 7. prosince.

„Dokončujeme poslední práce a probíhají kolaudační prohlídky stavby ze strany orgánů státní správy tak, abychom mohli sedmého prosince ráno otevřít,“ informoval jednatel developerské firmy František Chrást.

Nové obchodní centrum vyrostlo v areálu bývalých Želatovských kasáren, a to přímo v místech, kde v minulosti stávala ubytovna pro vojáky, a konaly se slavnostní přísahy.

Pro větší názornost - někdejší vojenskou ubytovnu dnes zabírá převážná část parkoviště a na ploše, kde kdysi býval pověstný „buzerplac“, vyrostla nákupní galerie.

Přerovští policisté žádají svědky, kteří by mohli poskytnout bližší informace k černě oděné ženě na snímku. Při odchodu z Galerie Přerov nesla v ruce kabelku okradené ženy.
Policie hledá zlodějku z nákupního domu. Nepoznáte ji?

Otevření se slevami

„Neplánujeme otevření ve velkém stylu, obchod jen normálně otevřeme. Slavnostní akci připravujeme pouze pro zaměstnance, a to den před spuštěním provozu. Zákazníci se ale v den otevření mohou těšit na slevy, které pro ně chystají samotní prodejci,“ doplnil František Chrást, podle něhož vznikne v obchodním centru až sto padesát pracovních míst.

Hlavní budova nového nákupního centra je jednopodlažní, podobně jako druhý objekt. Prodejní plocha hypermarketu Kaufland je 3,5 tisíce metrů čtverečních a nákupní galerie Theia pak 2,4 tisíce.

Nízkopodlažní linkový autobus Iveco řady Crossway. Ilustrační foto
Po Přerově začnou jezdit nové nízkopodlažní autobusy

Parkování pro 280 aut

Součástí je i rozlehlé parkoviště pro přibližně 280 aut. „Parkovací místa budou o něco větší - 2,70 x 5,20 metru,“ upřesnil. Hlavní přístupová cesta do nákupní galerie povede přes nově zbudovanou okružní křižovatku, jejíž stavba přišla na pět milionů korun.

Ilustrační foto
Děti z Přerova mohou vyrazit na ozdravné pobyty. Stát jim dá peníze

Co galerie nabídne?

A na jaké prodejny se mohou zákazníci těšit?

Svůj obchod zde otevře drogerie Teta, ale také prodejce elektro Planeo, z oděvů to pak bude Takko nebo Kik.

Součástí galerie je i asijské bistro.

„Také Kaufland má ve svých útrobách několik menších obchůdků, jako jsou lékárna, květiny, tabák nebo lahůdky,“ doplnil František Chrást.

Areál bývalých Želatovských kasáren byl po odchodu vojáků před deseti lety opuštěný a trvalo několik let, než ho od armády odkoupil soukromý investor. V rozlehlém areálu dnes sídlí řada firem.

Pozůstatky armádního života vzaly za své už loni v létě, kdy byl zdemolován objekt, ve kterém sídlil zabezpečovací prapor, a měli zde ubytovnu vojáci.

„Demolice buzerplacu a ubytovny probíhala loni v létě, samotou stavbu nákupního centra jsme zahájili letos v květnu,“ uzavřel František Chrást.

Zchátralé domy v bývalém romském ghettu ve Škodově ulici už jsou minulostí. Stavebníci v těchto dnech dokončují bourání a odvážejí suť.
Romské ghetto ve Škodově ulici je pryč. Zbyla jen suť