Pokud nenastane mimořádná událost, hráči TK Precheza zde 1. listopadu zahájí svoji zimní přípravu.

„V tuto chvíli je hotová montáž střechy, dokončili jsme také opláštění budovy a z větší poloviny také klempířské práce. Co se týká podlah, je hotová první vrstva a izolace. Stavba běží přesně podle odsouhlaseného harmonogramu, k žádnému zpoždění nedošlo,“ popsal průběh stavby jeden z montérů Roman Bůžek.

Dětské hřiště v Předmostí se konečně dočká nového povrchu, práce začnou po prázdninách
Hřiště Ententyky v Předmostí se konečně dočká opravy, ale až po prázdninách


Nově vznikající hala bude disponovat speciálním tenisovým povrchem, poslouží primárně tenisové mládeži ve věku od 5 do 18 let.

„Budova bude vytížena každý den od rána až do večerních hodin. O víkendech se zde budou konat mládežnické turnaje ve všech věkových kategoriích,“ vysvětlila Daniela Huťková, manažerka Tenisového klubu Precheza Přerov s tím, že je v plánu vrátit do Přerova také extraligové zápasy, které se kvůli špatnému stavu haly Spartaku přesunuly do Prahy a Prostějova.

„Chtěli bychom do Přerova vrátit také mezinárodní juniorský turnaj nejvyšší světové kategorie. Přerov totiž tento turnaj pořádal dvaadvacet let,“ doplnila.

Dvořákovu ulici čeká regenerace
Zanedbané sídliště v Dvořákově projde revitalizací

Druhá etapa: zázemí

Halu budou moci využít školy i široká veřejnost.

„Chceme také dodržet to, co jsme slíbili na zasedání zastupitelstva – dle termínové listiny, kterou budeme znát v říjnu bychom chtěli nabídnout buď jeden nebo dva víkendy v zimní sezoně občanům města Přerova na volnočasové hraní, a to zcela na naše náklady. Prostory bychom také rádi nabídli místním školám, žáci by tak mohli chodit v rámci tělocviku na tenis,“ nastínila Daniela Huťková.

„Pro vývoj tenisové mládeže je stavby haly nezbytná. Její význam docení až další generace. Doufejme, že v této nové hale vyrostou noví Dosedělové a Štěpánkové,“ řekl s úsměvem otec tenisty Radka Štěpánka Vlastimil.

Stavba první etapy přijde na 43 milionů korun a na akci se podařilo získat dotaci z Ministerstva školství, ale i Olomouckého kraje a města Přerov.

V hale budou k dispozici tři tenisové kurty.

Druhá etapa přijde na řadu v příštím roce.

„Ještě v létě budeme podávat žádost na ministerstvo školství o dotační titul. Na jaře příštího roku bychom chtěli začít stavět,“ řekla na závěr Daniela Huťková.

V rámci druhé etapy by mělo vzniknout zázemí pro sportovce, které nabídne posilovnu, rehabilitace pro hráče, šatny nebo například místnost pro hráče, kterou ocení zejména ti, kteří se v přestávkách mezi tréninky připravují do školy.

Ubytovna pro bezdomovce v ulici U Výstaviště v Přerově
Ubytovně pro bezdomovce v Přerově hrozí zánik. Investor tam chce stavět