První tréninky by se zde měly rozběhnout od pondělí 10. prosince.

Poslední práce finišovaly během minulého víkendu.

„Pouze ještě jeden týden bude vše schnout. Počítáme s tím, že naplno se v nové hale začne trénovat 10. prosince,“ vysvětlil správce Jaroslav Machač s tím, že práce nabraly lehké zpoždění kvůli vlhkosti.

„Povrch nebyl takzvaně vyzrálý, kdyby se za takových okolností dávaly další vrstvy, povrch by se zvlnil,“ dodal.

Momentálně se mladé tenisové naděje doslova tísní v hale TJ Spartak Přerov, kde se o prostory dělí s florbalisty, házenkáři či fotbalisty.

„V letošním roce máme prostoru méně, protože jsme počítali, že bychom mohli už od listopadu hrát v nové hale, bohužel došlo k zpožděním, ty byly dány technicky nestandardními situacemi, ale i tak jsme rádi, že provoz bude spuštěn ještě v tomto roce,“ konstatovala Daniela Huťková, manažerka Tenisového klubu Precheza Přerov.

Přerovský radní Marek Dostál (ODS)
Přerovský radní čelí obžalobě ze sexuálního nátlaku

Bojové podmínky

Zázemí v nové hale hráči v tomto roce ještě nemají.

„Letošní zimní sezonu budeme muset zvládnout s tím, že všichni hráči budou využívat šatny a toalety v letním zázemí klubu, což je přibližně dvě stě metrů od haly,“ vysvětlila Daniela Huťková s tím, že se plánuje také druhá etapa stavby, v rámci které by mělo vzniknout právě důstojnější zázemí pro sportovce.

„Součástí projektu jsou nové šatny pro hráče, toalety a velká klubovna pro děti, aby se mohly připravovat mezi tréninky do školy. Vznikne zde i zázemí pro trenéry, posilovna, prostory pro maséra a vyplétací servis,“ vyjmenovala.

Zleva Michal Zácha (lídr ODS), Petr Vrána (radní a poslanec za hnutí ANO) a Tomáš Dostal (KDU-ČSL
Vedení Přerova představilo svou vizi na čtyři roky

Prostor dostane také veřejnost

V tuto chvíli jsou již známy termíny mládežnických turnajů, které jsou většinou celostátní. Díky tomu už se také ví, které víkendy budou v tenisové hale volné.

„Tyto termíny budeme prostřednictvím tisku zveřejňovat s dostatečným předstihem tak, aby si veřejnost mohla také zahrát tenis, a to zcela zdarma. Specifikujeme podmínky i telefonní číslo, kde by si mohli objednávat hodiny. Podmínkou bude samozřejmě správná tenisová obuv,“ doplnila na závěr manažerka klubu.