„Měli jsme co dělat, abychom školu vůbec stihli. Kdybych věděla, co nás čeká za hrůzu, auto bych určitě nechala doma a šla raději pěšky," líčila své pocity Kamila M. z Přerova. Podle dopravních policistů byla situace nejhorší do osmi hodin ráno, kdy se lidé potřebovali dostat do práce a do škol.

„Zácpy se nejvíce tvořily mezi šestou a sedmou hodinou ráno, kdy lidé spěchali do práce, a pak kvůli školákům také před osmou. Přestože firma ve spravovaném úseku umístila značky se zákazem vjezdu, řidiči je nerespektovali. a cestou normálně dál projížděli," popsal situaci vedoucí Dopravního inspektorátu v Přerově David Štěpánek.

Stavební firma nemohla kvůli projíždějícím autům zahájit práce, a tak se majitel komunikace obrátil na policisty. „Poslali jsme tedy na místo hlídky, a ty dohlédly na dodržování zákazových značek," konstatoval.

Uzavírka Dvořákovy ulice v Přerově. . Někteří řidiči ji ignorují

Kolony se tvořily i jinde

Kolony se netvořily jen na třídě 17. listopadu, ale ucpané byly i další frekventované ulice – Komenského a Palackého, ale také Velké Novosady či Tržní. Uzavírka Dvořákovy ulice totiž není v Přerově jediná, stále jsou neprůjezdné ulice v centru města z důvodu stavby jižního předpolí Tyršova mostu.

„Omezení ve Dvořákově ulici potrvá až do 10. června a uzavírka bude úplná v úseku křižovatky s ulicí Želatovská po křižovatku s Kabelíkovou a částečná od křižovatky s Kabelíkovou až po konec Přerova," upřesnila Iva Ratiborská z odboru evidenčních správních služeb magistrátu.

Zástupci vedení města si v této souvislosti postěžovali, že obyvatelé Dvořákovy ulice neměli ještě minulý týden informace o zákazu vjezdu.

„Povinností dodavatele je třicet dní předem informovat dotčené obyvatele, co se bude v ulici dít. Ve Dvořákově ulici ale nikdo netuší, že bude od pondělka platit zákaz vjezdu," upozornil náměstek přerovského primátora Michal Zácha. (ODS). Správcem komunikace je Olomoucký kraj.

Další komplikace

Dopravní situace v Přerově se má ještě více zhoršit počátkem příštího týdne. Od 9. do 13. června se totiž zcela uzavře Husova ulice a částečné omezení bude platit také v Kojetínské.

Dílčí práce v této části města začnou už o víkendu 9. a 10. června. Až do 11. června bude po Husově ulici umožněn průjezd autobusům. V úterý 12. a ve středu 13. června už se místem nedostanou ani autobusové linky. Časovou rezervu si budou muset nechat i cestující, kteří spěchají na vlak. Přes staveniště v Husově ulici se totiž nedostanou a kvůli opravám budou místo obejít.

„Chtěli bychom proto upozornit řidiče, aby ve dnech 12. a 13. června, kdy bude situace nejhorší, zvážili cestu autem po Přerově," uzavřel tajemník magistrátu Jiří Bakalík.

SOUVISEJÍCÍ: Řidiči pozor! Už brzy na vás čeká uzavírka Husovy a Kojetínské