Vyšňořené zastávky s kuřátky, pomlázkami, pentlemi a jinými velikonočními symboly jsme vyfotili a pro tu nejhezčí mohli hlasovat čtenáři Přerovského a hranického deníku na našem webu. Tady jsou výsledky.

Do hlasování se zapojilo celkem 4 721 čtenářů a po napínavém souboji získala nakonec prvenství Základní škola J. A. Komenského v Předmostí s celkovým počtem 2 147 hlasů.

Na druhém místě je se 1 485 hlasy zastávka, kterou nazdobily děti ze Základní školy Želatovská a bronz získala Základní škola Za mlýnem se 753 hlasy.

NA VŠECHNY SOUTĚŽÍCÍ ZASTÁVKY SE MŮŽETE PODÍVAT ZDE

Dort pro vítěze

Redakce v úterý dopoledne předala vítěznému týmu dort, který pro děti upekli studenti Střední školy gastronomie a služeb na Šířavě.

„Pohled na originálně nazdobené zastávky lidem během Velikonoc spravil náladu. Zastávky po zimě oživily město a navodily tu pravou jarní atmosféru - proto jsme se rozhodli soutěž uspořádat,“ přiblížila šéfredaktorka Přerovského a hranického deníku Liba Mátlová.

Vítěznou velikonoční zastávku vyzdobily děti z páté a deváté třídy Základní školy J. A. Komenského v Předmostí. Autorkou návrhu je asistentka Naďa Hrazdírová.

„Nazdobit zastávku nebylo zase tak těžké, náročnější bylo vyrobit slepičky. Nápady ale přicházely samy a každá slepička je originál,“ řekla Aneta Valigurová z deváté třídy, která se na výzdobě podílela.

Pálení čarodějnic na přerovské Laguně
Čarodějnice vyrazí na Lagunu. Utkají se i o "supr" létající stroj

Hlasy i ze zahraničí

Do hlasování pro tu „svou“ zastávku se zapojili nejen žáci, ale i učitelé a přátelé školy. Hlasy pro vítěze přicházely i ze zahraničí.

„Kromě té naší se nám nejvíce líbila zastávka Základní školy Želatovská, která skončila hned za námi. Měli zajímavý nápad,“ ocenila konkurenci další z dívek.

Dort pro vítězný tým upekly studentky Střední školy gastronomie a služeb na Šířavě Markéta Hrubá a Lucie Vanderková.

„Je ze sachrové hmoty, s krémem s kokosovou příchutí a čokoládou. Nezapomněly jsme ho velikonočně nazdobit ptáčky a vajíčky. Doufáme, že bude chutnat,“ řekly. 

Takzvaná "myší díra" v Předmostí
Myší díra je strašákem Předmostí, cestu teď čeká vylepšení
Přerov bude v následujících měsících rozkopaný kvůli výměně potrubí - stavba začala v těchto dnech například v ulici Čapky Drahlovského
V Přerově začaly výkopy, kvůli kanalizaci