„Narozeniny slavíme už popáté. Byl to náš společný nápad s tím, že jsme zkusili v roce 2014 uspořádat první oslavu, jestli o podobnou akci vůbec bude zájem. Už první ročník nás ale přesvědčil, že má šanci na úspěch, a je to dobrý začátek sezóny,“ prozradil ředitel pivovaru Zubr Tomáš Pluháček.

Největším lákadlem je každoročně pěnivý mok místní provenience.

„Speciálně pro tuto příležitost jsme nechali vyrobit speciál - tmavé pivo, třináctku,“ upřesnil.

Přímo z ležáckého sklepa tekla pivovodem „značka roku“ - jedenáctka Zubr Grand a v nabídce byl i cider Royal Dog či limonády z místní produkce.

Areál pivovaru se začal zaplňovat už v odpoledních hodinách, kdy se na pódiu objevily první kapely - Cimrmanovo torzo a O5 a Radeček. Místo původně avizovaného bandu Levitate nakonec dorazili náhradníci - skupina Reflexy.

Po deváté večer se na pódiu objevily legendární Tři sestry, na které všichni posluchači netrpělivě čekali.

„Jsme tady podruhé, ale na Tři sestry jezdíme pravidelně, takže nemůžeme ani v Přerově chybět. Máme další podpis na tričku, takže super,“ svěřila se jedna z návštěvnic Martina P. z Kojetína.

Lou Fanánek Hagen připravil posluchačům show, na kterou hned tak nezapomenou - nechyběly ohňové efekty ani taneční kreace na improvizovaném molu před pódiem. A samozřejmě ty největší hity, kterými se kapela Tři sestry proslavila a fanoušky baví dodnes.

Originálními kresbami zpestřili průchod na Žerotínově náměstí studenti Gymnázia Jakuba Škody v Přerově.
Studenti zkrášlili další uličku v centru Přerova. Podívejte se
Bádání archeologů na hradě Helfštýně přineslo zajímavé objevy. K vzácným exponátům, které zde byly nalezeny, patří i kachle se starozákonním motivem Evy - Adam na kachli chybí. Kachle pochází z období největšího rozmachu Helfštýna.
Archeologové našli "Helfštýnskou Evu", Adam chybí