VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Na prvním místě jsou lidé, říká znalec v oboru pivovarnictví Vilém Nohel

Přerov – V oboru už pracuje dlouhých osmatřicet let, což je skoro jako jedno vydařené manželství. Vilém Nohel, výrobně-technický ředitel pivovarů Zubr, Holba a Litovel získal nedávno prestižní cenu za přínos českému pivu. Na slavnostním večeru v Praze, který se uskutečnil pod záštitou ministra zemědělství Petra Bendla, obdržel Cenu českého sládka F. O. Poupěte za přínos pivovarství sladařství a návazných odvětví v České republice.

8.6.2013
SDÍLEJ:

Prestižní Cenu českého sládka Františka Ondřeje Poupěte za přínos pivovarství a sladařství v České republice získal Vilém Nohel, který pracuje jako výrobně-technický ředitel pivovarů Zubr, Litovel a Holba.Foto: DENÍK/Petra Poláková-Uvírová

„Když mi bylo patnáct, začala výstavba nového pivovaru v místě mého rodiště. Protože mě bavila matematika, chemie a biologie, bylo o mém budoucím zaměření rozhodnuto," líčí své počátky.

První zkušenosti s výrobou sladu a piva získal na brigádách ještě v době, kdy studoval na Střední průmyslové škole potravinářské technologie v Praze v Podskalské ulici. Potom už následovalo studium na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze a první působiště v podniku Severomoravské pivovary. Vyzkoušel různé profese – od práce směnového mistra varny a spilky, přes vedoucího všech výrobních středisek až po funkci podsládka.

„Do Přerova si ho „vytáhl" tehdejší podnikový ředitel.Prestižní Cenu českého sládka Františka Ondřeje Poupěte za přínos pivovarství a sladařství v České republice získal Vilém Nohel, který pracuje jako výrobně-technický ředitel pivovarů Zubr, Litovel a Holba.

Právě k angažmá v přerovské pivovarnické skupině, kde působil řadu let ve funkci podnikového a pak i generálního ředitele, se vážou ty největší úspěchy.

„Naše pivovary jsou dlouhodobě vysoce hodnocené v těch nejprestižnějších soutěžích v zemi. Ocenění pro nás mají o to větší váhu, že naše piva posuzují kolegové sládci z konkurenčních pivovarů i odborníci," dodává.

A co považuje za hlavní důvody tohoto úspěchu? „Stavíme na kvalitních surovinách, máme slad z hanáckých ječmenů a chmel z tršické oblasti. Pivo vyrábíme klasickým, tradičním způsobem," říká.

To podstatné je ale podle něj v lidech.

„I když to zní jako klišé, lidé jsou pro mě na prvním místě. Máme vynikající tým sládků a pracovníků řízení kvality, což je nejdůležitější," uzavírá. 

Autor: Petra Poláková-Uvírová

8.6.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Tomáš Doležal
30

Super zápas, říká i přes prohru v derby Doležal

Prostějovští Jestřábi proti přerovským Zubrům
30

Série Zubrů končí, Jestřábi poprvé slaví

V Kojetíně hořel rodinný dům, plameny šlehaly z okna pokoje

Jednotky hasičů vyjížděly ve středu po deváté hodině večer k požáru, který se rozšířil v patře rodinného domu v Kojetíně.

Vylekaný chmaták a rosomáci pobláznění sněhem: prohlédněte si videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku ve středu 17. ledna 2018.

Legální plochy pro sprejery? V Přerově v nedohlednu

Zničené fasády, pokreslené zastávky i pomalované vlakové soupravy. Pro sprejery jsou graffiti uměním, pro ostatní spíše vandalstvím.

Divoký čtvrtek! Pozor na chumelenici, vítr, náledí a závěje

Celý čtvrtek platí varování meteorologů před silným větrem, sněžením, tvorbou závějí a také před náledím.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT
>