Celá země se tak pomyslně v jediný okamžik spojí, aby si vychutnala adventní čas.

Přerované se k akci Deníku „Česko zpívá koledy“ připojují už pošesté.

V Přerově se tato tradice zrodila už před šesti lety a pro mnohé fanoušky hokeje je možná dodnes nezapomenutelným zážitkem chvíle, kdy před utkáním hokejistů Přerova s Novým Jičínem vkráčeli na ledovou plochu členové Dětského pěveckého sboru Vocantes, redaktoři Deníku, zpěvák Pavel Novák a další hosté. Koledy byly tehdy příjemným zpestřením a zazpívali si je i fanoušci v Meo Aréně.

Příští rok už se akce konala na náměstí T. G. Masaryka a její obliba stále vzrůstá.

„Atmosféra je vždycky úžasná a je cítit velkou sounáležitost lidí. Jsme také rádi, že se díky zpěvu koled propojí všechna města a vesničky v celé republice a lidé jsou si tak blíže,“ řekla šéfredaktorka Přerovského a hranického deníku Liba Mátlová, která si prý nejvíce oblíbila koledu Vánoce, Vánoce přicházejí.

Dětský pěvecký sbor Vocantes pod taktovkou Michala Sabadáše a s klavírním doprovodem Stanislava Smočka zůstal Deníku věrný až do dnešních dní a na náměstí vystoupí i letos.

Zleva Michal Zácha (lídr ODS), Petr Vrána (radní a poslanec za hnutí ANO) a Tomáš Dostal (KDU-ČSL
Vedení Přerova představilo svou vizi na čtyři roky

Moderátor Přidal: Je to skvělá myšlenka

Přerované, kteří si najdou chvilku na adventní zastavení, se mohou těšit také na moderátora Bohuslava Přidala a zajímavé hosty - například kreslíře Lubomíra Dostála, autorku kreslených glos v Novém Přerovsku Marii Šestákovou nebo zpěváka Pavla Nováka, kteří si zazpívají společně s dětmi a redaktory Přerovského a hranického deníku.

„Mně se společné zpívání koled líbí už od prvopočátku, kdy tato akce začala pouze symbolicky v několika městečkách a připojili se k ní i krajané v zahraničí. Lidé zpívají na velkých náměstích, ale i u kapliček, kde se sejde třeba jen pár přátel. Je to skvělá myšlenka,“ oceňuje Bohuslav Přidal.

Kromě Přerova a Hranic se ke společnému zpívání připojí i více než dvě desítky obcí na Přerovsku. A jaké písně tentokrát budou znít?

Zpívat se budou koledy Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Štědrej večer nastal, Pásli ovce Valaši a Vánoce, Vánoce přicházejí.

Hvězdička, tak se jmenuje letošní symbol vánoc, který se poprvé rozsvítil na náměstí T. G. Masaryka v Přerově v první adventní neděli. Akci si  nenechaly ujít stovky lidí.
V Přerově slavnostně rozsvítili vánoční strom, jmenuje se Hvězdička