„Koz máme zhruba třicet s tím, že mláďat bylo dvakrát tolik. První jsme přivítali na svět už začátkem března. Kluky jsme nabídli většinou k prodeji, holky u nás zůstanou. Ty zařadíme do chovu,“ řekl majitel farmy Petr Čech, který loni na podzim získal ocenění Regionální potravina Olomouckého kraje.

Novinkou kozí farmy bude letos samoobslužný výdejní box, díky kterému bude možné přímo na farmě nakoupit výrobky, které má v nabídce.

Posledním plesem letošní sezony byl v Přerově Džínový bál, který se konal na apríla v Městském domě.
Džínový bál v Přerově: našlapaný parket a písničky Pavla Nováka

Kromě kravského a kozího mléka jsou to sýry, tvarohy, žervé a přírodní i ochucené jogurty.

„V současné době intenzivně pracujeme na dokončení nového systému prodeje. Zákazník se obslouží sám, a to kdykoliv. My u toho nemusíme být," uzavřel Petr Čech.