„Soutěž o nejlépe ozdobené okno jsme vyhlásili ve čtvrtek 26. července. Chodili jsme po obci a pořídili několik fotek. Nemohli jsem se ale rozhodnout, komu udělit první místo, takže jsou výherci všechna tři první místa," uvedla předsedkyně osadního výboru Annín a organizátorka hodů Alena Zlámalová s tím, že jako hlavní cenu obdrželi tovačovské pstruhy a kapry. Děti, které se podílely na výzdobách, pak dostaly čokolády.

Po výkladu o historii Annína přišel kouzelník z Oplocan, který pobavil nejen děti, ale i dospělé. Po jeho vystoupení následovalo vystoupení orientální tanečnice Reishy a přehlídka psího agility. Na něm se na parkurové dráze předvedli dva francouzští buldoci, Bedlington teriér a čínský naháč majitelů z Blanska a Prostějova.

„Tento teriér je mistr světa v agility družstev, dvojnásobný mistr Evropy v klasickém agility a také mistr republiky v tanci se psem," uvedla Hana Rajtšlégrová z kynologického klubu Agility Blansko.

Vrcholem večera pak bylo taneční vystoupení dvanáctičlenné skupiny Druhý dech z Kralic na Hané. Ta předvedla dvě čísla. V prvním se převážně padesátnící a šedesátníci převlékli za kuchaře a v druhém předvedli takzvanou zumba show. Skupina se dle vyjádření jednoho z jejich členů schází pod vedením choreografky Svatavy Krejčiříková každý týden ve středu v kralickém kulturním domě.