Večer plný tematické zábavy zahájil již tradičně soubor J. K. Tyla divadelním představením, které prolínalo celým večerem, letos to byl všemi dobře známý Limonádový Joe

Divadelní plesy mají v Brodku u Přerova dlouhou tradici. Přibližně před čtyřiceti lety začal soubor pořádat plesy, které zahajoval nějakým úryvkem z divadelní hry. Ty měly u návštěvníků velký ohlas a všem se moc líbily, i my na tuto tradici navazujeme. V minulých letech jsme pořádali plesy na téma Někdo to rád horké, Fantom opery, Asterix a Kleoparta nebo Čarodějův učeň,“ řekla režisérka Divadelního souboru J. K. Tyla Eva Procházková

Letošní ročník plesu byl skutečně velkoryse pojatý, Trigger whisky tekla proudem, stejně tak lihuprostá alkoholická Whiskola, pro přesnou mušku i Kolalokova limonáda a mimo jiné se smažily legendární bramboráky maminky paní režisérky, které jsou každoročně ozdobou plesového menu.

Dvě výstavy začaly ve čtvrtek vernisáží v Galerii města Přerova. Návštěvníci mohli obdivovat retro kousky ze sbírky čtrnáctiletého Patrika Horkého a druhou část expozice tvoří olejomalby výtvarníka Jiřího Heinze.
Obrazy zasněžených Valach i parádní retrokousky. Galerie praskala ve švech

Dojem z návštěvy arizonského saloonu navodila početná skupina divadelníků v dokonalých kostýmech, které byly i tentokrát dílem dvorní kostymérky souboru paní Miroslavy Janíkové. Pochopitelně ani návštěvníci plesu se často nenechali zahanbit a svůj večerní outfit vyladili do nejmenšího detailu.

„Ples si nikdy nenecháme ujít, patří k našim nejoblíbenějším, vždycky se perfektně pobavíme a na divadelní představení se těšíme snad měsíc předem," prozradili manželé Martina a Tomáš z Brodku u Přerova. 

Návštěvnost plesu je podle organizátorů rok od roku větší, a není divu, kromě klasické a všemi očekávané tomboly, skvělé hudební produkce v podání Charm music, divadelní ples v Brodku totiž nabízí skutečnou zábavu.

Autor: Neulsová Kristýna