„Čtvrtek odstartuje sérii hned tří Burz práce se společným mottem Hledejte práci tam, kde skutečně je!," uvedla ředitelka Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Přerově Ilona Kapounová. Burza je určena nejen nezaměstnaným a těm, kteří chtějí změnit práci, ale také čerstvým absolventům škol, stávajícím studentům, žákům základních škol a jejich rodičům, zkrátka široké veřejnosti. Jejím hlavním cílem je probudit a zvýšit zájem účastníků o profese, které jsou na trhu práce dlouhodobě nedostatkové.

„Mezi vystavovateli budou také střední a vysoké školy z regionu, o jejichž absolventy mají zaměstnavatelé největší zájem. Zástupci zařízení představí své vzdělávací programy," upozornila Ilona Kapounová.

Každý, kdo hledá práci, dostane tak jedinečnou šanci kontaktovat na jednom místě a během jediného dne více zaměstnavatelů, případně si domluvit další jednání s těmi, se kterými najdou společnou řeč.

„Pro tyto případy doporučujeme zájemcům o práci, aby si s sebou vzali profesní životopis s kontaktními údaji a informacemi o získaném vzdělání a praxi," dodala Ilona Kapounová.