„Vždycky jsem měla vztah k hezkému oblékání, ale vše začalo tak, že mě můj přítel požádal o to, abych mu ušila kapesníček do saka. Tak jsem to zkusila. Mám starý šicí stroj po mamince, která mě na něm naučila pracovat," popisuje své začátky.

Už od počátku se snažila vsadit hlavně na kvalitu, takže kravaty i vázací motýlky jsou z vlny a bavlny.

„Stavíme na originalitě a ručním zpracování. Kravatu tedy nedělá chlapeček někde v čínské fabrice, který za to dostane dvě koruny za týden. Snažíme se udržet kvalitu materiálu i zpracování," líčí mladá žena.

Kolekce vlněných kravat jsou limitované, takže se nemůže stát, že byste ve stejném módním doplňku potkali někoho jiného. Chtějí se dnešní muži oblékat lépe, než dříve?

„Asi jen minimum z nich si řekne, že barva roku 2015 je marsala, a proto chtějí takovou kravatu. U mužů většinou vítězí modrá nebo hnědá kombinace," říká. Časy se přesto mění.

„Chlapi už nenosí jen džíny a mikiny jako dříve, ale také čím dál častěji právě košile a saka. V oblibě u mladých jsou hlavně vázací motýlky a mezi našimi zákazníky jsou už i středoškoláci. Je vidět, že začali módu více sledovat," dodává.

Kravatu za 790 korun s kapesníčkem v hodnotě 350 korun v dárkovém balení přinesla Anna Sýkorová do redakce Přerovského a hranického deníku především proto, aby pomohla dobré věci. 

Kabelkový a kravatový veletrh