Slavný zpěvák natáčel s televizním štábem pořad s názvem „Pohlednice z Moravy“ pro německy mluvící země.

Vesnicemi na Kojetínsku tehdy Mistr projížděl v nastrojeném koňském povozu v obklopení asi šesti Hanaček v krojích.

Ladislav Gardavský, kterému bylo v té době třiatřicet let, měl nelehký úkol. Byl totiž kočím povozu, jenž projížděl několika obcemi - Křenovicemi, Lobodicemi, Polkovicemi a Uhřičicemi. Televizní štáb měl během natáčení sídlo v bývalém Okresním domě v Kojetíně.

„Jeden den jsme byli v Uhřičicích, pak se točilo v Křenovicích a s Karlíkem jsme jezdili také mezi Polkovicemi a Lobodicemi. Kamera byla na silnici a asi pětkrát jsme s koňmi couvali, nebylo to vůbec snadné. Pak dali filmaři kameru i na oje,“ líčí Ladislav Gardavský.

Na Karla Gotta vzpomíná i syn slavného zpěváka Pavel Novák ml. (na snímku Pavel Novák ml., Karel Gott a matka Pavla Nováka ml.)
Karel Gott byl legendou, na kterou národ nezapomene, říká Pavel Novák ml.

Velký sympaťák, žádný nafoukanec

Karel Gott je na dobových fotografiích v obklopení dívek v tradičních hanáckých krojích.

„Pamatuji si, že tenkrát zpíval písničku o Tovačovu. Byl to velký sympaťák a moc příjemný člověk, vůbec nebyl nafoukaný. I když už je to dávno, vzpomínka je stále živá. Natáčelo se někdy v červnu, protože obilí bylo ještě zelené, nedozrálé,“ říká.

Známý zpěvák prý tehdy rozdal stovky podpisů svým fanouškům.

„Nikoho neodmítl, a to mi na něm bylo sympatické. Mám rád i jeho písničky, které mě provázejí celý jeho život. Pěkné byly všechny,“ uzavírá.