Příchozí mohli ochutnat teplý ovar, prejt, zabíjačkovou polévku a guláš. Odnést si mohli prejt, tlačenku, uzené, játrovou paštiku, polévku, škvarky nebo sádlo. Zájemců přicházelo tolik, že se před stánky tvořily fronty.
„Kolik prasat padlo, je těžko říct. Ve větší míře zpracováváme některé části prasat. Výrobků máme necelou tunu, uzeného masa přes sto padesát kilo. Celkem bychom dnes mohli prodat kolem tuny a půl výrobků,“ odhadl provozovatel Terasy Jiří Holub.
„Připravujeme si je dílem svépomocí, dílem spolupracujeme s řeznictvím Kasal v Holici. Pan Kasal má výrobnu a může nám pomoci,“ dodal.
Kromě masných výrobků lákalo i sladké.
„Máme tu frgály z Valaška, odkud pocházím. Pak malé svatební koláčky, ty si děláme sami. Takže něco od masa i od sladkého,“ podotkl s úsměvem.
Zabíjačka se u jezera Poděbrady koná dvakrát do roka, na jaře a na podzim.