Restaurace opět hledá nového nájemce. Úředníci už teď vědí, že najít jej bude těžké.

„Už z dřívějších dob víme, že je to problematické. Těžko a dlouho jsme toho posledního hledali,“ potvrdil ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček.

Podle společnosti Apetit jsou podmínky od města nastaveny pro podnikatele nepříznivě. Kromě nájmu musí platit služby s ním spojené, které dramaticky narostly.

„Dělám v tomto odvětví už patnáct let a a restaurace pro nás byla pouze jedna ze služeb. Díky svým zkušenostem vím, že Městský dům za těchto podmínek nikdo neutáhne,“ míní dosavadní provozovatel Jaroslav Urbanec.

O závěrečný koncert letošních Svatovavřineckých hodů v Přerově se postarala v neděli vpodvečer známá česká skupina Argema, která zahrála své největší hity. Na Masarykovo náměstí dorazily tisíce lidí
ANKETA: Jak se vám líbily letošní Svatovavřinecké hody?

Město si ale myslí, že nastavilo pro restauratéry nadstandartní podmínky.

„Lze předpokládat, že se opět schválí úleva z nájemného a provozovatel tak zaplatí symbolických sto korun měsíčně. V plné výši bude ovšem hradit spotřebované energie,“ uvedla vedoucí Kanceláře primátora Daniela Novotná.

„Nájem je sice pouze sto korun, ale největší problém jsou náklady za služby spojené s nájmem, což jsou mimo jiné energie ve společných prostorech a úklid. Ceny se zvýšily v řádu desítek tisíc a město nám nevyšlo nijak vstříc. Pokud nenabídne žádnou podporu, bojím se, že Měšťák zůstane ještě dlouho zavřený,“ míní Urbanec.

Restaurace Městského domu v Přerově pár dní před znovuotevřením 17. června 2021
Restaurace v „měšťáku“ po roce otevře. Má nového provozovatele

Na představeních v Městském domě hodlá zajistit občerstvení radnice.

„Na koncertu nebo při divadle si kávu nebo skleničku vína návštěvníci budou moct dát. Občerstvení na kulturních akcích zajistíme,“ ujistila Daniela Novotná. (vev)