Tématem dvacátého ročníku tradiční soutěže byl „Party look“ a kromě Terezy Skálové s modelkou Adrianou Peštukovou, která brala stříbro za nápaditý make-up, uspěla v kategorii účesová tvorba i její spolužačka Eliška Večeřová s modelkou Štěpánkou Loupancovou. Ta vytvořila osmý nejlepší účes na večerní party.

„Naším úkolem bylo vytvořit výrazné a trochu extravagantní líčení na večírek. Chtěla jsem, aby bylo barevné, pestré a živé. Zvolily jsme tedy jako doplněk kamínky kolem očí a na hrudi,“ popisuje Tereza Skálová s tím, že pro celek, který vytvořila, se nechala inspirovat známým make-up artistou.

Zatímco většina soutěžících dala přednost černé a tmavým barvám, přerovská studentka vsadila na zářivý look.

„Na líčení jsem měla padesát pět minut a asi nejvíce mi daly zabrat rty, protože si je modelka trochu zvětšuje. Snažila jsem se proto zvládnout oči a obličej co nejrychleji, abych měla u rtů jistotu, že to udělám správně,“ říká.

Na líčení očí použila růžovou, fialovou a oranžovou barvu, ve vnitřním koutku oka byla žlutá a na víčku tyrkysově modrá, která se ztrácela do fialové. Rty zvolila fuchsiově růžové a make-up na obličeji co nejpřirozenější.

„Důležité je, aby make-up zapadl do celku - musí se hodit k účesu i šatům modelky. Kostým jsme zvolily černo-bílý, takže nebyl nijak přeplácaný, a líčení ještě více podtrhl,“ podotýká dívka, která si podle svých slov nedávala v soutěži příliš velké šance.

„Konkurence byla totiž silná a soupeřky hodně šikovné, takže jsem si říkala, že bude úspěch, když skončíme v první desítce. Podobné soutěže ale vždy motivují - už kvůli srovnání s nápady ostatních,“ je přesvědčena.

Bývalá volejbalistka Přerova Arianna Personová s přítelem Emmanuelem Smithem po Super Bowlu.
Americký sen. Přítel bývalé volejbalistky Přerova vyhrál Super Bowl

Extrémy se na večírky nenosí

Tereza Skálová si myslí, že by mělo být každé líčení originální.

„Hodně nás naučila mistrová, se kterou jsme se připravovaly na soutěž už od prosince. Inspirují mě ale i videa s ukázkami líčení. Hledám svůj styl, to, co mi vyhovuje,“ vysvětluje studentka.

Extravagance prý ale na běžné večírky moc nepatří.

„Každý se chce cítit pohodlně, a tak dívky většinou nosí rozpuštěné vlasy nebo culík. Extrémní účesy a výrazné líčení, jaké vidíte na soutěžích, by si asi nevzal nikdo,“ směje se.

V budoucí kariéře má prý jasno. „Nejprve budu líčit u kadeřnice, a pak bych chtěla jít pracovat do kosmetického salonu v Ostravě,“ uzavírá.