Zdařilé choreografie potvrdily, že úroveň vystoupení rok od roku roste a děti se tanci a pohybovým aktivitám věnují s láskou.

„Do letošního ročníku se zapojily mateřské školy z Přerova Radost v Kozlovské ulici, Dvořákova, Máchova, Lešetínská, Kratochvílova, Kouřílkova, Na Odpoledni a U Tenisu, z těch mimopřerovských to pak byly Vinary, Líšná a Rokytnice,“ řekla za pořadatele Lenka Sujová. Sál Městského domu byl zaplněný do posledního místečka.

Velikonočně nazdobené autobusové zastávky mohou v těchto dnech obdivovat Přerované. Originální výzdoba se objevila i na zastávkách na nábřeží Protifašistických bojovníků nebo naproti Střední školy gastronomie a služeb v Přerově.
Přerovské zastávky jsou velikonočně nazdobené

Smyslem přehlídky podle organizátorů není vyhrát, ale podpořit pohybovou aktivitu dětí. I proto získá po každém vystoupení medaili a drobný dárek každý z účastníků.

„Proč Mateřinky v pohybu pořádáme? Chceme, aby paní učitelky vedly děti k pohybovým aktivitám, a abychom podpořili jejich tvořivost a smysl pro krásu. Na vystoupení se děti vždy poctivě připravují několik měsíců předem,“ řekla.

Nesoutěžní pódiová vystoupení mateřských škol pořádá sekce tělesné výchovy mateřských škol společně se Schola servisem, městem Přerov a partnerem jsou i Kulturní a informační služby města. 

Archeologové začali bádat v místě trasy dálnice D1 mezi Říkovicemi a Přerovem. V současné době probíhá intenzivní výzkum u Dluhonic, intenzivní doklady osídlení ale očekávají badatelé o něco dál - v Předmostí.
Trasu D1 už rozkopali archeologové. Začali u Dluhonic, čekají se bohaté nálezy
Nejmilejší koncert v přerovském klubuTeplo
Nejmilejší koncert v Přerově: takto to umí rozjet děti z domovů