Třiadvacetiletá Šárka tvoří doma v Přerově, nebo ve Zlíně, kde studuje obor Německý jazyk pro manažerskou praxi. Její zákaznice ji ovšem znají lépe pod značkou Šperky s láskou. Korálky prožívají v posledních letech obrovský boom, prosadit se Šárce Dostálové ovšem zatím daří.

„V dnešní době je obrovská konkurence, spousta dívek vyrábí pro radost, pro kamarádky. Chtěla jsem jít dál, naučila jsem propagovat své věci, dostat se do povědomí lidí. Nefungovat pouze na internetu, ale oslovit lidi osobně," prozrazuje.

Rodina s jejím úmyslem vrhnout se do podnikání zpočátku příliš nesouhlasila.

„Říkali mi, že škola je na prvním místě, ať ji dodělám a dostanu někde práci. Být zaměstnanec je v některých věcech jednodušší. Ale když mám možnost dělat to, co mne baví, proč bych to nezkusila? A tak jsem se do podnikání přeci jen vrhla," říká.

Sen se jí částečně plní, aby uspokojila poptávku, vyrábí pro její značku teď šperky i jiné dívky. Všechny finální výrobky jí ale projdou pod rukama.

Poprvé své šperky prodávala veřejně na taneční soutěži v Přerově.

„Tanci jsem se věnovala závodně čtyři roky, se šperky je tu přímá spojitost. Každá závodnice má totiž svou vizáž, ke které patří i doplňky. Šaty mi šila maminka a já si k tomu vyráběla šperky. Ty musely být výrazné a honosné, není to nic na denní nošení," vysvětluje sympatická tmavovláska. Její první prodej zaznamenal úspěch, od té doby spolupracuje s různými agenturami, její práce je prezentována i na módních přehlídkách.

Šárka nyní připravuje novou kolekci, rýsuje se i možnost výstavy v jedné z přerovských galerií.

„Svůj sortiment se snažím rozšiřovat, učím se nové techniky. Až budu mít po škole, a na kontě trošku víc peněz, mám v plánu otevřít si kamenný obchod v Praze. Sním i o podniku ve Vídni," svěřuje se. Dopustit nedá na kvalitní materiály. „Lidi musí cítit, že to, co dělám, mám ráda. To se mi osvědčuje," vysvětluje Šárka.

Do budoucna nechce zůstat u jednoho typu výrobků.

„Mám v plánu věnovat se pletení, háčkování a šití módy na míru. A pokud bude všechno klapat, přeji si vyrábět a prodávat i věci do domácnosti, jako jsou třeba drátkované mísy, nebo různé dekorace do bytu, patchwork nebo keramiku. Každopádně všechny produkty ode mne jsou a vždy budou vyrobené s láskou, v České republice a hlavně ručně," dodává na závěr.