Tuto hromadnou vyjížďku, kterou pořádá Hranická rozvojová agentura, doprovázelo letos nádherné slunečné počasí.

„Je to společná akce všech měst, které jsou na cyklostezce Bečva, pro nás jsou to Hranice, Lipník, Přerov a Tovačov," zhodnotila akci organizátorka i účastnice na kole Marcela Tomášová z Hranické rozvojové agentury.

Tovačovští borci

Už před jedenáctou hodinou byli všichni příznivci tohoto rekreačního sportování zdárně v cíli. Právě Tovačovští, kteří se k pelotonu připojili v Přerově, měli za sebou nejdelší cestu. Žádné známky únavy ani vyčerpání na nich po jízdě trvající přibližně jednu hodinu a 25 minut rozhodně znát nebyly.

„Z Tovačova nás vyjelo osm a máme za sebou asi třicet kilometrů. Jelo se nám moc dobře. Cesta byla krásná, svítilo nám sluníčko," popsala s úsměvem cyklojízdu Dagmar Bouchalová,. Jak sama přiznala, této akce se nezúčastnila poprvé. Vloni sezonu na cyklostezce Bečva nejen zahájila ale i ukončila.

Na Jadranu byl připravený zajímavý program

Velkým lákadlem sobotní cyklovyjížďky byl pro malé i velké bohatý zábavný program, který v areálu oseckého Jadranu probíhal až do pozdního odpoledne. Zajímavé a především užitečné informace o bezpečné jízdě na kole a pravidlech podávala hlavně malým cyklistům přerovská Městská policie.

„Jelikož se jedná o zahájení cyklistické sezony, tak jsme si tady pro děti připravili různé dopravní testy nebo doplňovačky. Všechno je zaměřeno na dopravu, takže si mohou ověřit své znalosti ze silničního zákona i znalost dopravních značek. Za odměnu pak mohou dostat třeba reflexní samolepky nebo pexeso s dopravními značkami," popsala Lenka Škodová z Městské policie Přerov.

Cyklisté si zde mohli také vyzkoušet obtížnou překážkovou dráhu včetně školy pro děti. Přijeli i hasiči z Lipníku nad Bečvou s výjezdovým vozem s raftem.Velký zájem, a to především mezi dětmi, byl také o malování na obličej. „Myslím si, že dneska se to vyvedlo hodně dobře, je skvělé počasí a navíc přijelo i spoustu lidí," dodala závěrem Marcela Tomášová. (mat)