Kuchaři měli za úkol připravit čtyři porce moderního teplého pokrmu s použitím hlavní suroviny chlazený jehněčí hřebínek v libovolné úpravě s lehkou a těžkou přílohou.

Číšníci zase přichystali dvě porce tataráku před zraky hosta z libovolné základní suroviny - masa, ryb nebo luštěniny. Ke zvolenému pokrmu museli provést také servis vhodného nápoje.

„V kategorii kuchař soutěžilo devět účastníků, kteří museli uvařit pokrm v limitu čtyřicet pět minut. Číšníci měli dvacet minut na přípravu a dvacet minut na vlastní práci,“ shrnul Martin Kovář, ředitel Střední školy gastronomie a služeb v Přerově.

Soutěže se zúčastnilo devět kuchařů a šest číšníků z Přerova, Prostějova, Olomouce, Moravské Třebové, Zlína, Jihlavy či slovenského Trenčína.

Vítězkou v kategorii číšník se stala Tereza Malíková ze Střední odborné školy v Prostějově, mezi kuchaři vyhrál Jakub Zavadil ze Střední školy gastronomie a služeb v Přerově.