„Pět dětí, které přišly na svět v tento den, bude symbolicky navždy spojeno se stejným datem narození, jaké má nový následník britského trůnu a potomek vévodkyně Kate a prince Williama," řekla mluvčí přerovské nemocnice Hana Szotkowská.

Narozdíl od chlapce z královské rodiny ale byla místem jejich narození porodnice v Přerově a maminky je ihned pojmenovaly krásnými jmény.

„Jako první se narodil už po půl čtvrté ráno chlapec Tobiáš, který váží 3270 gramů a měří 47 centimetrů. Po něm přišel na svět krátce před půl šestou další hoch Vojtíšek. Ten váží 2306 gramů a měří 47 centimetrů," upřesnila vrchní sestra přerovské porodnice Radmila Šimoníková.

Svým časem příchodu na svět se ale nejvíce přiblížil novému členovi královské rodiny malý David, který spatřil poprvé světlo světa v osmnáct hodin a tři minuty. Podobně jako dítko z královského rodu se může pochlubit ukázkovou váhou 4154 gramů a mírou 52 centimetrů.

„Byl to spontánní a velice rychlý porod. Malý i já jsme v pořádku a cítím se přímo královsky," svěřila se šťastná maminka Leona Zedková.

Na malého brášku už prý doma čeká starší sestřička. Kromě tří chlapců přišla ve stejný den na svět také dvě děvčátka. Dívenka Mariana se přitom narodila pouhých šest minut po Davídkovi.