„Rozhodli jsme se pro mix. Od všeho trochu. Začínám houbovým. Je zajímavý. Fakt výborný,“ pochutnával si jeden z hostů.
Že tatarský biftek alias tatarák patří k oblíbeným lahůdkám a kuchař na Poděbradech umí namlet, umíchat a správně vychutit rozmanité variace, potvrzovala v sobotu odpoledne nekončící fronta zájemců o tuto pochoutku.
„Používáme špičkové suroviny. Hovězí maso odebíráme od našich řezníků z Olomoucka, se kterými spolupracujeme dlouhodobě,“ popisoval provozovatel restaurace Terasa Jiřího Holuba.
Největší zájem byl v sobotu odpoledne o klasický, český tatarák.

„Mám rád i italský nebo belgický, trochu jinou chuť,“ lákal Holub.
Chuť italskému tataráku dodávají zejména sušená rajčata, olivy a kapary.
„Do belgického přidáváme trochu majonézy, hořčičné semínko. Podáváme k němu hranolky, jako v Belgii,“ usmál se Jiří Holub.
Kromě čtyř druhů hovězího a houbového tataráku se podával také oblíbený tvarůžkový tatarák a tatarák z lososa. Hody pokračují na Terase i v neděli.
Na první únorovou sobotu, 5. února, pak připravují na Poděbradech tradiční zabíjačku.
„Chybět nebudou jitrničky, jelítka, tlačenka, klobásky,“ zval provozovatel Terasy vyznavače vepřového.