Byl restart kina rychlý, nebo jste složitě hledali tituly, které by publikum zaujaly? Kolik lidí dnes chodí do kina, a jaké filmy jsou diváckými taháky?
Já jsem spokojená. Byli jsme připraveni na cokoliv a katastrofické scénáře se nekonají. Loni trvalo nastartovat kino a návštěvnost zhruba měsíc a půl, letos stačilo jen čtrnáct dní. Zlomová byla druhá polovina června, kdy se distributoři nebáli posílat do kin filmové taháky. Tím prvním byl film Rychle a zběsile 9, který měl premiéru 17. června. Top července jsou jednoznačně Matky, které už vidělo na osm stovek lidí. Teenageři zase chodí na Black Widow, vysokou návštěvnost má také Tiché místo: Část II a další horor V zajetí démonů: Na Ďáblův příkaz. Srpen bude v očekávání ještě vyšší návštěvnosti, kdy jde do kin řada českých novinek, které jsou u našich diváků nejoblíbenější. Ať už jde o Gump - pes, který naučil lidi žít nebo komedie Prvok, Tečka, Šampón a Karel či Deníček moderního fotra. Na podzim pak očekáváme vysokou návštěvnost také při promítání dokumentu Karel - o Karlu Gottovi.

Svatovavřinecké hody v Přerově se blíží - chystáte se i letos na počátku srpna zpřístupnit unikátní protiatomový kryt, který se nachází v prostorách kina?
Letos i loni nám uniklo několik příležitostí pro otevření krytu, protože covid. Takže v neděli 8. srpna ho zpřístupníme hned dvakrát. První prohlídka je v 9 hodin, druhá v 11 hodin a v pauze mohou zájemci zhlédnout i dokument Do krytů, Přerove! , který mapuje protiatomové kryty ve městě. V programu se objeví také oceněný dokument Přerovské povstání..75 let poté, který získal v červnu cenu na přehlídce muzejních filmů Musaion 2021. Po něm nabídneme divákům Gumpa - Psa, který naučil lidi žít. Večer chystáme projekci filmů Matky a Sebevražedný oddíl.

Plánujete přes léto výtvarné dílny pro malé návštěvníky kina, které byly v době před pandemií oblíbené?
Ne, ty jsme letos ani loni nepořádali. Protože, ač je to s podivem, dětské filmy tentokrát nemají velkou návštěvnost. Pro malé diváky a jejich rodiče jsou navíc respirátory a doklady o bezinfekčnosti nepohodlné.

Loni jste otevřeli novou kinokavárnu Kabinet Hvězda. Chystáte i další novinky?
Kavárnu jsme letos mohli otevřít až tehdy, kdy se mohlo v sále konzumovat. Nově jsme si přibrali také popcorn, který v předsálí prodáváme. Je to stejná značka jako v multikinech v celé České republice. Máme na výběr tři velikosti ohřívaného, nabízíme také balený česnekový a sýr se slaninou a ve sladké verzi speciální kino edici Gourmet v příchutích malina, jahoda a borůvka. Nápoje i pochutiny si mohou lidé odnést z kavárny do sálu, kdy rádi připravíme i míchané filmové drinky, ale i letní klasiku jako je Hugo nebo Aperol Spritz. Novinkou jsou ovocná vína, která jako střik příjemně osvěží. Pro děti máme bylinkové limonády a malé čokoládky z rodinné čokoládovny na Vysočině. Nově nabízíme také točené prosecco, které si mohou lidé odnést i v PET láhvi domů. Speciální nabídku připravujeme také na hody. Takže se lidé mají u nás v kině i v Kabinetu Hvězda určitě na co těšit.