V čem nastala hlavní změna? „V letošním roce nedochází ke změně v množství poskytovaných služeb, ale v systému. V těch částech Přerova, kde je největší provoz, a chodí tudy nejvíce lidí, budeme provádět zimní údržbu přednostně," informoval jednatel Technických služeb města Přerova Bohumír Střelec.

Přerov má tedy novou „mapu údržby" a jednotlivé trasy jsou rozčleněny podle pořadí důležitosti na čtyři skupiny.

„Do té první patří nejfrekventovanější komunikace – například ulice Hranická, Velká Dlážka, Komenského, Palackého, 17. listopadu, Bří Hovůrkových, ale také všechna náměstí. Tato místa musejí naši pracovníci uklidit jako první, aby se lidé dostali do práce nebo na nádraží," vysvětlil.

Přerované si už nyní mohou vyhledat na webových stránkách technických služeb, jakou důležitost má právě jejich ulice. K dispozici je i přesná mapka s barevně vyznačenými ulicemi.

Obavy, že se na ně zapomene, nemusejí mít ani místní části Přerova. „Ty jsou udržované smluvními firmami, což jsou vždy zemědělská družstva nebo podniky. V letošním roce nasadíme na místní části vůbec poprvé také nový sypač," doplnil. Technické služby letos využijí na zimní údržbu Přerova šestadvacet lidí z úřadu práce.