„U některých, jako Heleny Vondráčkové nebo Václava Neckáře, mi to nedělalo problém, protože jsem jim říkal strejdo a teto. Karel Gott byl pro mě ale takovou modlou, že jsem se styděl a žadonil, aby šel táta se mnou. Nepochodil jsem a musel tehdy sebrat veškerou odvahu,“ vzpomíná syn slavného zpěváka Pavel Novák ml.

Další jeho vzpomínka na Karla Gotta se už váže k období, kdy byl jeho otec velmi vážně nemocný.

„Vždy, když tátovi volal, slušně se představil a požádal, zda by mohl hovořit s magistrem Pavlem Novákem. Byl to gentleman každým coulem a velmi slušný člověk,“ dodává.

V roce 2011 vystoupil Karel Gott v Prostějově při příležitosti oslav 111. let tenisu v Prostějově
Na Karla Gotta vzpomínáme i na Přerovsku. Přidejte se k nám

Zajímal se o mou práci pro děti

Pavel Novák ml. se s Karlem Gottem setkal i na předávání cen Nočního proudu, kdy přebíral cenu in memoriam za svého otce.

„Byl jsem tam s maminkou, Mistr Karel se u nás zastavil, a najednou jsme si začali vyprávět o mé práci pro děti. Moc se o ni zajímal a překvapilo mě, že věděl o všech mých aktivitách - i o výzkumech v Hranické propasti,“ líčí.

Megastar, kterou nikdo nenahradí

Přerovský zpěvák stihl ještě letos Karlu Gottovi osobně popřát k osmdesátinám pevné zdraví.

„Asi jsem mu ho ale popřál málo… V Karlu Gottovi odešla taková megastar, že ji nemá kdo nahradit. A ono je to dobře. V dnešním uspěchaném, stále více neosobním světě, budou existovat legendy, na které národ nezapomene,“ je přesvědčen.

„Karel byl, je a bude velkým národním bohatstvím. Teď už bych mu popřál jen pokoj, klid a šťastné chvíle tam nahoře, kde se potká s přáteli z branže. Bude se pyšně dívat na své dcery, na které kvůli jiným povinnostem mnohdy neměl čas. Teď s nimi bude určitě každou vteřinu,“ uzavírá.