Moto den – den bezpečnosti

letiště Bochoř, sobota 11. května od 10 do 15 hodin

Preventivní akce pro motorkáře před nadcházející sezonou, na níž nebudou chybět ani praktické ukázky. Na své si přijdou i fanoušci policejní techniky a letových ukázek.

Lidé můžou zhlédnout zásah proti narušiteli objektu či zadržení nebezpečného pachatele, simulovanou záchranu pilota vrtulníku či ukázku přepadení vojenského konvoje s explozí improvizovaného výbušného zařízení. Děti si můžou zastřílet na laserové střelnici, zhlédnout kaskadérskou show, obdivovat tanky a pandury či výškovou techniku hasičů.

SOUVISEJÍCÍ: Letiště obsadí motorkáři, vojenská technika i ukázky policejních zásahů

Šestá celostátní přehlídka sokolských loutkových divadel

Sokolovna Přerov, od pátku 10. května do neděle 12. května

Do Přerova přijedou loutková divadla z Bzence, Uherského Hradiště, Prahy, Vyškova či Valašského Meziříčí. Dětem zahraje pohádku i místní sokolské loutkové divadlo Přerovský Kašpárek. V pátek poběží program od 9 30 do 17 hodin a jeho součástí je Den otevřených dveří. První představení začne v sobotu 11. května v 9 15 hodin a poslední pak v 19 hodin. V neděli potrvá program od 10 do 15 hodin.

Veteráni v Přerově

sobota 11. května, na náměstí T. G. Masaryka dorazí první stroje kolem 9 30 hodin

16. ročník Helfštýnského okruhu má i tentokrát zastávku na náměstí T. G. Masaryka v Přerově, kde se můžou lidé těšit na vystoupení orchestru Academic Jazz Band a další program. Součástí je i výstava historických vozidel.

Výstava k 80. výročí historie optického průmyslu

v Muzeu Komenského v Přerově, vernisáž s doprovodným programem v sobotu 11. května v 17 hodin

Společná výstava Muzea Komenského v Přerově a firmy Meopta seznámí veřejnost s bohatou a úspěšnou výrobní produkcí a významem podniku. Návštěvníci se můžou těšit na takřka kompletní ukázku produkce fotoaparátů, včetně legendárního Flexaretu a „mokrého" procesu výroby klasické fotografie s četnými doprovodnými programy. Stranou nezůstane ani věhlasná promítací technika, která zprostředkovala v minulých letech všechny krásné filmové zážitky divákům ve východní a severní Evropě, v severní Africe, ale i jinde na světě. Výstava nabídne nejen možnost znovu prožít fenomenální úspěchy výrobků firmy na světových trzích, výstavách a veletrzích, ale „na vlastní oči" pohlížet na svět optikou Meopty prostřednictvím nejrůznějších denních i nočních pozorovacích systémů.

Tučínský špekáček

sobota 11. května od 14 hodin, areál koupaliště Tučín

Tradiční přehlídka folkových, countryových a bluegrassovýck kapel. Vystoupí skupiny Letokruhy, Domino, Country míza, RenSi, Careta, Špunt, Old Boys Poutníci či Stráníci.