Radvanice čeká souboj mopedů

Radvanice – Závody plné adrenalinu mohou zhlédnout návštěvníci, kteří se vydají v sobotu 16. srpna na třináctý ročník Moped Cupu do Radvanic. Soutěž mopedů se pojede ve dvou kategoriích. Originální stroje sériové výroby tvoří tu první, mopedy bez omezení úprav druhou.

Závodní den zahájí od půl jedné do půl druhé odpoledne prezentace strojů. Od půl druhé do tři čtvrtě na dvě se pojede zaváděcí kolo. „Samotný závod, který trvá vždy hodinu a půl, začne pro kategorii originálních strojů ve dvě hodiny, pro upravené stroje o půl čtvrté odpoledne. Vyhlášení výsledků je o půl šesté večer," zvou na akci pořadatelé z Moped teamu v Radvanicích. Závod se pojede podle platných pravidel o provozu na pozemních komunikacích. Silnice mezi Radvanicemi a Bukem bude po dobu trvání závodu uzavřena. 

V Dobrčicích se těší na hodové posezení

Dobrčice – Na sobotní odpoledne se můžou těšit návštěvníci, kteří zavítají do Dobrčic. Obec ve spolupráci s místním Klubem seniorů pořádá od patnácti hodin odpoledne Pohodové hodové posezení.

Na programu je jízda na koních, střelba ze vzduchovky na růže a terče či ukázka vybavení místního Sboru dobrovolných hasičů. Lidé si pochutnají na domácích zákuscích a tradičních specialitách z udírny a děti se můžou těšit na skákací hrad a táborák. O hudební doprovod se postará skupina Kornet. Hodová zábava začne od 20 hodin večer a slavnost zakončí ve 21.50 hodin ohňostroj.

V Soběchlebích budou hody

Soběchleby – Obec Soběchleby pořádá od pátku 15. srpna do neděle 17. srpna hodové slavnosti. Páteční program zahájí v 18 hodin grilování na koupališti, po němž bude následovat od 20 hodin koncert skupiny Exploze rock. Motto sobotního dne „Ještě máme dost sil" zavede návštěvníky ve 13 hodin na místní hřiště, kde se utkají ve fotbale mladší a starší hráči.

Heslo pro závěrečný nedělní den zní „Ani folk nás nezlomí". O půl osmé ráno probudí celou obec budíček. Hodová Mše svatá v místním kostele začne čtvrt hodiny před osmou. V 10 hodin se na hřišti pořádá mistrovské utkání v kopané. Od 13 hodin vystoupí na návsi hudební skupina Kornet.

Společenským nedělním odpolednem na výletišti provede hosty moderátor Vladimír Hrabal. Od 15 hodin vystoupí skupina Kornet a po ní pak folklorní soubor Haná Přerov, cimbálovka Okybača z Lipníku nad Bečvou, taneční spolek Šimon ze Všechovic a dechová hudba Hulíňané. Nedělní odpoledne a celé oslavy zakončí ve 21 hodin hodová diskotéka. 

Oslnivý Phillip Bracken míří k Olinkovi

Lhotka – Australský písničkář Phillip Bracken se po několika měsících vrací do hospody U Olinka ve Lhotce u Přerova. Jeho kytarové rytmy zazní již v pátek 15. srpna od 19.30 hodin. Tvorba Phillipa Brackena vyrůstá z indie/folku a alternativního soulu s pořádnou špetkou ambientu. (ina)