První věc, na kterou se peníze použijí, budou nové zimní boty pro osmačtyřicet kluků a holek z domova v Olomouci.

„Z této částky jsme nadšení a jsme za ni velmi vděční. Už minulý týden jsme uvažovali, jak zajistit dětem zimní boty, aby měl každý svoje. Nyní to díky penězům máme vyřešené," řekla Věra Novotná, předsedkyně sdružení Dobré místo pro život.

Výtěžek z veletrhu pomůže také organizaci pro ranou péči, která se věnuje práci se zrakově, sluchově a mentálně postiženými dětmi do šesti let.

„Organizace se snaží pomáhat rodinám, v nichž se narodilo postižené dítě. Vystudovaní odborníci k nim dojíždějí a radí, jak mají s dítětem zacházet. Učí je znakovou řeč nebo používat pomůcky pro nevidomé. Díky jejich práci jsou pak děti schopné jít do mateřské školky nebo do školy a nekončí v ústavech," vysvětlila Věra Novotná.

Speciální pomůcky dostanou i děti s Downovým syndromem v olomoucké Mateřské školce Blanická. Díky nim budou moci zlepšovat a posilovat svou motoriku a vytvářet nejrůznější výrobky.

„Zbylé peníze bychom chtěli věnovat našemu kolegovi a kamarádovi Michalovi Koutnému. Je na invalidním vozíku a potřebuje naslouchadlo, které stojí čtyřicet tisíc korun. Pojišťovna hradí jen deset. Bude rád za každou pomoc," dodala na závěr Věra Novotná.