Například Středisko volného času Atlas a Bios v Přerově připravilo hned několik akcí.

„Převážná část z nich je pro děti z našich kroužků, jako je třeba aikido nebo gymnastika. Mohou se zdokonalit v tom, co dělají, a strávit tak smysluplně volný čas," nastínila ředitelka Blanka Mašková.

Děti se mohou v pondělí 7. března od 8 hodin těšit na „jarní prázdniny s taneční školou", v úterý 8. března si pak v době od 9 do 12 hodin vyzkoušejí v rámci jarního tvoření výrobu keramických děl.

„Dílna má ale omezenou kapacitu a zájemcům radíme, aby se přihlásili předem," dodala.

Další akcí je společný výlet na hrad Helfštýn, který se uskuteční v úterý 8. března od 8 hodin. O den později se koná na cvičení pro radost.

Celý týden se budou věnovat dětem, které nemají možnost trávit prázdniny se svými rodiči, protože jsou v zaměstnání, instruktoři z přerovského Klubu Dlažka.

„Příměstský tábor máme od pondělí do pátku a ještě není zcela obsazený. Zatím je přihlášených deset dětí, není přitom podmínkou, aby se ho zúčastnily po celou dobu. Mohou zůstat jen na část týdne," přiblížil Jaroslav Biolek.

Program bude nabitý a počítá nejen s návštěvou přerovského zámku, ale v plánu je i výlet do zoologické zahrady na Svatém Kopečku v Olomouci, procházka v parku Michalov a děti si mohou vyzkoušet také stolní hry.

Helfštýn, bruslení, bazén

Kdo by si chtěl udělat výlet na Helfštýn, tak v březnu může – ale jen o víkendu. Brány hradu se návštěvníkům otevřou v sobotu 5. a v neděli 6. března, a to od 9 do 16 hodin.

Rodiče, kteří by chtěli s dětmi vyrazit třeba do Muzea Komenského v Přerově na prohlídku stálých expozic nebo nových výstav, mají možnost – zámek je přístupný denně od 8 do 17 hodin s výjimkou pondělí. V sobotu a v neděli je muzeum otevřené od 9 do 17 hodin.

Na zimním stadionu se koná po celou dobu jarních prázdnin v uvedených časech bruslení pro veřejnost a plavecký areál v Přerově bude mít otevřeno v době od 10 do 20 hodin.