Lidé se mohou opět zapojit do ankety Přerovský rádce, a zhodnotit tak pětitýdenní oslavy, které zakončil slavnostní ohňostroj na Tři krále. Mohou zaškrtávat odpovědi na vybrané otázky, ale i volně formulovat své názory a postřehy.

„V roce 2017 se poprvé ujala celého programu soukromá firma, která na Masarykově náměstí postavila dvacet šest jarmarečních domečků, zajistila do nich prodejce a nechala nazdobit strom i plochu náměstí. Na své náklady uspořádala na pódiu padesát sedm představení či koncertů a promítla na velkoplošné obrazovce devět filmů,“ zrekapitulovala mluvčí přerovského magistrátu Lenka Chalupová.

Součástí byly i programy pro stovky dětí. V Ježíškově dílně si mohli naši nejmenší vyrobit dekorace a zasoutěžit, před Městským domem zase svézt na historickém kolotoči.

„Možná si mnozí ani nevšimli, že součástí výzdoby kolotoče byly i obrázky starého Přerova z dobových pohlednic,“ upozornila na jednu zajímavost.

Kácení vánočního stromu na náměstí v Přerově
Vánoční strom zmizel z přerovského náměstí. Co bude se dřevem?

Zatím 207 rádců

Vánoční program na náměstí skončil a radní se teď chtějí zeptat obyvatel města, jak se jim oslavy pod hlavičkou soukromé firmy zamlouvaly. V rámci dotazníku Přerovský rádce je bude zajímat jejich názor na program, ale také prodejní sortiment, výzdobu a další věci.

„Odpovídat mohou od středy 10. ledna do soboty 10. února. Jen naše respondenty prosíme, aby dotazník nevyplňovali v sobotu 13. ledna, protože v ten den chystáme změny na webových stránkách města,“ upozornila Jana Pivodová z přerovského magistrátu.

Do projektu Přerovský rádce, který slouží radním jako poradní hlas, se do dnešního dne přihlásilo 207 lidí. Skupina ale není uzavřená - kdo se chce zúčastnit ankety a přihlásit se k Přerovským rádcům, může se kdykoliv registrovat na adrese: prerovsky.radce@prerov.eu.

Ilustrační foto.
Viníkem bojové plemeno? Ne, člověk, shodují se odborníci

Nevydařený Silvestr

Přerované, které jsme oslovili v ulicích města, byli s vánočními trhy i skladbou prodejních stánků spokojení. Nejvíce kritiky se sneslo na nevydařené silvestrovské oslavy.

„Atmosféra až do Vánoc skvělá, ale konec roku - jedním slovem hrůza. Lidé se chtěli na Silvestra potkat na náměstí a program tam byl jen do večera. Kdo chtěl v Přerově oslavit příchod Nového roku, měl zkrátka smůlu,“ vyjádřil svůj názor pan Luděk z Přerova. Velkým zklamáním byl pro mnohé také nevydařený ohňostroj na Nový rok. 

Tříkrálový "novoroční" ohňostroj v Přerově
VIDEO: Přerované se ohňostroje přece jen dočkali, na Tři krále