Lidé mohli stejnou kapelu slyšet v Přerově hrát už před třemi roky. Ve středu se vrátili a rozproudili večerní zábavu.

„Když jsme tu byli minule, byli jsme hodně překvapení kolik na nás přišlo lidí. Přerované jsou hodně otevření této hudbě a dávají šanci novým jménům. U nás se na takovou muziku tolik nechodí a lidé tam navštěvují spíše koncerty slavných jmen. Moc jsme se sem těšili, a i přes to, že jsme měli složitosti s plánováním vystoupení uprostřed týdne, jsme sem zvládli přijet,“ vysvětlil saxofonista kapely Lucky Joke Jan Kasal.

O závěrečný koncert letošních Svatovavřineckých hodů v Přerově se postarala v neděli vpodvečer známá česká skupina Argema, která zahrála své největší hity. Na Masarykovo náměstí dorazily tisíce lidí
ANKETA: Jak se vám líbily letošní Svatovavřinecké hody?

Kapela zahrála písničky od Stevieho Wondera, některé skladby ze své vlastní tvorby, ale nebála se ani experimentovat.

„Většina našich skladeb se neustále mění a doděláváme je. Občas se i stává, že nás přestane bavit něco hrát, takže předěláváme a pořád zlepšujeme naši hudbu. Lidé mohli slyšet i naše experimentování přímo na pódiu,“ popsal Kasal.

Hudební léto na hradbách se přehouplo do poloviny a na hudební nadšence čekají už jen tři interpreti.

„Letošní ročník má pouze sedm koncertů. Za normální situace jich bylo deset, ale v minulých dvou letech plány překazily opatření a nyní nás donutily počet snížit prudce stoupající náklady. Ještě stále před sebou máme ale zajímavé hudebníky,“ uvedla spoluorganizátorka akce Lada Galová z Kulturních a informačních služeb města Přerova.

Už příští týden na návštěvníky čeká ukrajinsko-české Lechaim! Trio. To na hradbách zahraje tradiční židovskou hudbu a klezmer. Letošní Hudební léto na hradbách zakončí v poslední srpnové úterý skupina Duende s kubánskou zpěvačkou. Přerované se tak rozloučí s flemco a latinsko-americkou hudbou.