Kriminalisté, kteří případ převzali, nyní zjišťují totožnost zemřelého.

„Zatím víme jen to, že se jednalo o muže. Jeho totožnost ale neznáme a prověřujeme, zda nepatří někomu z pohřešovaných osob v databázi. Co bylo příčinou úmrtí a jak dlouho bylo tělo ve vodě, zjistí teprve nařízená soudní pitva," uvedla krajská policejní mluvčí Marta Vlachová.

Ostatky muže v kufru byly nalezeny v pískovně, která slouží jako zásobárna pitné vody pro Přerov. Ředitel společnosti Vodovody a kanalizace Miroslav Dundálek ale ujistil, že se Přerované nemusejí obávat znečištění zdroje pitné vody.

„Z jezera po těžbě štěrkopísku u Troubek odebíráme jen patnáct procent denního množství vyráběné pitné vody v úpravně vody Troubky. Zbývající surová podzemní voda je odebírána z vrtů a studní v blízkosti úpravny," řekl.

Voda je podle něj po smíchání upravována dávkou ozonu, pak proběhne oxidace, dávkuje se vápenné mléko a je filtrována přes pískové filtry. Na závěr je hygienicky zajišťována dávkou chloru.

„Kvalita surové i upravené vody je pod stálou kontrolou. Denně provádíme mikrobiologický rozbor a jedenkrát týdně širší monitorovací rozbor upravené vody," řekl. Vzorky z jezera byly odebrány 22. srpna a nebyla zjištěna žádná změna v kvalitě vody," konstatoval.